Vefat Eden Hastanın Kredi Borcu

Merhaba
Annem 2014 yılının Şubat ayında meme ağrısı nedeniyle ultrasanografi çektiriyor ve doktor 6 ay sonra kontrole gelmesini söylüyor ardından bir ay sonra yani Mart ayında bir bankadan kredi çekiyor. 6 ay sonra doktora gittiğinde kendisine kanser teşhisi konuyor ve maalesef annem 2016 Ocak ayında hayatını kaybediyor. 
Vefatından sonra gerekli raporlar ve ölüm belgesiyle bankaya gittim. Banka çalışanları bana annemin sadece 2 aylık bir kredi taksidi kaldığını bunu da sigortanın karşılayacağını, üstelik bizim ödenmiş tüm taksitleri geri alabileceğimiz söylendi. 
Fakat bir süre sonra bankadan borcun ödenmesi için ihtarname geldi. Bankaya gittiğimde sigorta şirketinden red cevabı geldiğini öğrendim. Sebep olarak kendisinin kanser teşhisinden sonra kredi çektiğini söylediler. Sundukları rapor ise " annemin krediyi kullanmadan önce çektirdiği ve doktorun 6 ay sonra kontrole gelmesini söylediği " ultrasanografi raporuydu.
Sonuç olarak annemin dahi kanser olduğundan haberi yokken ve doktor sadece kontrol önermişken banka bizi haksız çıkarmaya çalışıyor.
Bu durumda benim, vefat edenin oğlu olarak ne yapmam gerekir ?

Cevap: Vefat Eden Hastanın Kredi Borcu

Alıntı:

beycansensoy rumuzlu üyeden alıntı

Merhaba
Annem 2014 yılının Şubat ayında meme ağrısı nedeniyle ultrasanografi çektiriyor ve doktor 6 ay sonra kontrole gelmesini söylüyor ardından bir ay sonra yani Mart ayında bir bankadan kredi çekiyor. 6 ay sonra doktora gittiğinde kendisine kanser teşhisi konuyor ve maalesef annem 2016 Ocak ayında hayatını kaybediyor. 
Vefatından sonra gerekli raporlar ve ölüm belgesiyle bankaya gittim. Banka çalışanları bana annemin sadece 2 aylık bir kredi taksidi kaldığını bunu da sigortanın karşılayacağını, üstelik bizim ödenmiş tüm taksitleri geri alabileceğimiz söylendi. 
Fakat bir süre sonra bankadan borcun ödenmesi için ihtarname geldi. Bankaya gittiğimde sigorta şirketinden red cevabı geldiğini öğrendim. Sebep olarak kendisinin kanser teşhisinden sonra kredi çektiğini söylediler. Sundukları rapor ise " annemin krediyi kullanmadan önce çektirdiği ve doktorun 6 ay sonra kontrole gelmesini söylediği " ultrasanografi raporuydu.
Sonuç olarak annemin dahi kanser olduğundan haberi yokken ve doktor sadece kontrol önermişken banka bizi haksız çıkarmaya çalışıyor.
Bu durumda benim, vefat edenin oğlu olarak ne yapmam gerekir ?

Bankaya ve sigorta şirketine dava açabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Peki bu durumda avukatlık ücreti ne kadar tutar? Bankadan 3 4 bin TL civarında bir alacağımız var. Ayrıca son 2 taksit ödenmediği için 400 TL borç çıkardı banka. Ödemeden dava açsam bu borcu dava sürecinde ister mi banka ?

İsteyebilir evet ödemek zorunda kalırsanız geri almak (istirdat) davası açabilirisiniz. Avukatlık ücreti derken tutacağınız avukatın ücretini mi kaybederseniz size yüklenecek ücreti mi soruyorsunuz anlamadım.

Cevabınız için teşekkür ederim. Evet tutacağım avukatın ücretini soruyorum. Davalara göre değişiyor diye biliyorum o yüzden ne kadar ücret öderim avukata diye merak ettim

En az bir milyon dolar :) şaka şaka hep bir milyon dolarım olsun istedim şaka bi yana ücret taraflar arasında serbestçe kararlaştırılır bütçenize uygun bir avukat mutlaka bulursunuz.

Gelecek tazminat 2 milyon dolar olsa 1 milyonunu vermeye razıyım :) umarım birgün birkaç milyonunuz olur :) ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.:)