ip adresimden dolandiricilik ama uzerime internet yok?
2016 mart 8 de polis tarafindan arandim ve ifade vermem gerektigi soylendi gittim sordum nedir diye sizin ip den birinin kredi kartiyla alisveris yapilmis falan dediler. Dedim uzerime internet yok nasil olur dedim. Sadece akilli telefonum var hat kendi uzerime acaba telefon uzerinden mi tuzaga dustum ? Sonra bana iki sayfa imza attirdilar iki sayfa yazi yazdirdilar kriminal inceleme yapacaklarmis.. endiseliyim e devletten bakiyorum dava falan varmi diye bugun 16 mayis hala bisey yok. Acaba yanlislik oldugu anlasilmis olup sorusturma kapanmismidir surec nasil isler. Yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler..
Cevap: ip adresimden dolandiricilik ama uzerime internet yok?
GSM hattınız olduğuna göre hem internetiniz hem de IP numaranız var demektir.
Bu olaylar öncesinde ücreti internetten kartla ödenmiş kargo ile herhangi bir ürün size teslim edildi mi ya da bir hizmet satın aldınız mı?
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Daha oncesinde kendi banka kartimla gittigidiyor sitesinden bir kac urun satin almistim fakat bu islemi bilgisayarimdan yapmistim. Ifade vermeye gittigimde bir cok siteden kart ile cekim yapilmis ve bir cok suclanan kisinin ismi vardi. Ve o kisileri hic birini ben tanimiyorum ifademde de bunu belirttim zaten. Benim mobil hat uzerinden bu islemleri gerceklestirmis olabilirler mi hocam ? Cok ilginc bi durum ilk defa boyle birseyler karsilasiyorum
Teknik olarak SIM kartları kopyalama olanağı ne derece mümkün bilemiyorum.
Sizin yazı karakterlerinizi aldıklarını göre tahminimce ürünleri kargodan alırken imzalanan kargo teslim tutunağındaki yazı karakterleri ve imza ile karşılaştırıp bir sonuca varmaya çalışacaklar gibi görünüyor.
Mahkeme bu yönde bir bilirkişi raporu isteyecektir. Rapor sonucunda teslim tutanağındaki yazı ve imzaların size ait olmadığı ortaya çıkarsa endişe edecek bir durum yok. Aksi olursa ciddi anlamda başınız derde girer.
Ifade verdigim memur korkulacak birsey yok demisti bana. Hergun boyle herkezin basina geliyor dedi sende o ağa dusmussun falan dedi. Memur beye bu yazi karakterlerini neden istiyorlar diye sordugumda bana ip numarasinin bagli oldugu kisi siz misiniz degilmisiniz diye bakmak icin istemislerdir dedi. Yani benm gsm operatorum turkcell, turkcell hat alirken imza atiliyor yazi yaziliyor. Eger benim telefonum uzerinden bu islem gerceklestirilmisse ve ip numarasi gercekten benim ise turkcelldeki imza ve yazi bana ait o zaman kriminal incelemede imza ve yazi karakterleri bana ait cikar. sayet sizin dediginiz gibi kargo olayi icin bu yaziyi istediyseler hic birin sorun cikmayacagini dusunuyorum. Birde uzerinden 2.bucuk ay gecti. Surec ne zamanda sonuclanir hocam ? Bu islerden hic anlamadigim icin aydinlatirsaniz sevinirim ilginiz icin cok tesekkur ederim