Vergi Dairesine ve Bankalara Şahsi Borcum Var,Yeni Şİrket kurup ticaret yaparsam Yeni Şirkete Haciz Gelirmi?
Merhaba Değerli Hukuki .net üyeleri bir konuda bana yardımcı olursanız cok sevınırım. Kafam cok karısık cunku....
2007 yılında bir şirkete ortak oldum ve aynı zamanda benı şirket muduru yaptılar.ogün oyle gerekıyordu,şirket buyumeye basladı limitler arttı cek verdıler vs.derken ortakla anlamaz halede geldık ve ben ayrıldım sırketten fakat sorumlulugum devam edıyor.sırketı kapatamadık onun ınatcılgı yuxunden kapatma kararı alamadık.bu gecen surede ben farklı ısyerlerınde baskasının adına calıstım,bagkurumu dısardan eskı fırma uzerındende odemeye devam edıyorum .sıgortalı degılım.daha sonra sahsıma cıkan kartları ozaman ıcın sırket adına kullanmıstık lımıtler yuksektı yaklasık 70bın tl cıvarında ve 30bınde vergı borcu ıle karsı karsıya kaldım.Halada kapatamadım ve ıcralık oldum.fakat bukadar borcu suan ıstesemde odeyecek durumum yok.Kısaca durumum bu sekılde.Benım sorum ıse sudur: Bir iş fırsatı cıktı ve guvenecek kımsem olmadıgı ıcın ben yenıden tek kişilik bir ltd.şirket kursam bu sürecte şirketin hesaplarına hacız gelırmı yada vergı daıresı eskı sırketın uzerınde olan vergi borcundan dolayı bu yenı sırketin hesaplarına bloke koyabilirmi?Bu konuda siz değerli hukukcular yada basına bu sekılde bır durum gelmıs arkadalar benı aydınlatırsa cok sevınırım.Boyle bır durumda ne yapmam gereklı o konudada bılgı verırsenız cok sevınırım.Selamlar
Cevap: Vergi Dairesine ve Bankalara Şahsi Borcum Var,Yeni Şİrket kurup ticaret yaparsam Yeni Şirkete Haciz Gelirmi?
Şahsi borcunuzdan dolayı şirketteki hissenize haciz konabilir.