Geriye dönük benden alınmak istenen nöbet ücreti hakkında.
2013 ağustos ayında ilk görev yerim olan x hastanesinde radyoloji teknisyeni olarak memuriyete başladım. 2015 kasım ayında eğitim durumu ile y hastanesine tayin oldum. y hastanesi'nde çalışmakta iken 2016 mayıs ayında x hastanesi'nden gelen bir yazı ile 2015 yılı içerisinde tarafıma yersiz ve fazla 3030 tl nöbet ücreti ödendiğinin tespit edildiği ve bu meblağın hastanenin hesap numarasına yatırılması gerektiği bildirildi. Bu yazıyla birlikte sendikamın avukatı aracılığıyla itiraz edip bu 3030 tl ücretin yersiz ve fazla olmadığına karar verilmesi adına dava açtık. Fakat y hastanesi müdürümüz benden bir itiraz dilekçesi yazmamı eğer yazmazsam ve x hastanesi meblağın maaşımdan kesilmesini ister ise maaşından kesmek zorunda kalırız dedi. Ne yapmalıyım nasıl bir dilekçe yazmalıyım?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Geriye dönük benden alınmak istenen nöbet ücreti hakkında.
Bu konuyu avukatınıza danışabilirsiniz.Ancak dava açtığınızı bir dilekçe ile bildirmenizde hiç bir sakınca yok.
Ayrıca bu parayı sizin maaşınızdan sehven hiç bir güç kesemez..Sadece kurum sizi icraya verir ve icra kararı ile maaşınızın 1/4 ü haczedilir.Oda mahkemeyi kaybederseniz.