Yazdığım dilekçenin kabulünden endişe duyuyorum...
Öncelikle merhabaşar, önemli bir hususta destek alabilmek adına yazmak durumunda kaldım. Ben üniversite mühendislik fakültesi son sınıf öğrencisiyim ve takdir edersiniz ki bu konularda yeterli değilim. Maddi durumu yetersiz olan komşumuzun ricası üzerine veraset ilamı için dilekçe yazmayı deneyeceğimi söyledim. İnternet üzerinden bir çok örnek buldum lakin hepsi birbiri ile tutarsızlar. ben kendimce bir dilekçe yazdım ve bunun kabul olup olmayacağı hususunda endişeliyim.
İSTANBUL SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE
Mirasçılık Belgesi:
Talep Eden : AD- SOYAD
T.C. : .....................
Adres: ............................
Konu: Mirasçılık Belgesi Talebi
Murisimiz ............. dedem olup, 00.00.1979 tarihinde vefat etmiştir. Mirasçıları olarak kalan ......., .......... ve .......... vefat etmiş olduklarından geriye ben ve çocukları kalmıştır. Murisimiz .......... mirasçılarını gösterir mirasçılık belgesinin tarafıma verilmesini saygılarımla arz ederim.
İMZA AD-SOYAD
tarzında bir dilekçe yazdım. komşumuzun dedesi 1979 yılında vefat etmiş ve mirasçıları olarak kalan çocukları da vefat etmişlerdir. Komşumuz Veraset ilamı talep edilen şahsın torunudur.
dilekçe hakkındaki görüşlerinizi, hatalarımı bildirebilirseniz veya doğrusunu verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Cevap: Yazdığım dilekçenin kabulünden endişe duyuyorum...
Komşunuz, dede annenin babası mı, babanın babası mı bilemiyorum ama öncelikle, vefat etmiş olan anne veya babası için veraet ilamı çıkartmalı ki, vefat eden ebeveyninin mirasçısı olarak dedesi için veraset belgesi alabilsin.