İnternet uzerinden dolandirildim.
Herkese merhaba. 09.05.2016 tarihinde letgo.com isimli siteden bir ilan gordum. Ilan sahibiyle iletisime gectim. Uzun bi yazismadan sonra urunu satin almak icin havale ile ucretini gonderdim. 2000 tl. Daha sonra satici larak tanitan sahis turlu bahanelerle beni oyalamak istedi. Ben hemen gidip sikayetci oldum. Elimdeki yazismalari banka dekontunu sikayet dilekcemle ilettim. Sahis bana daha sonra mesaj atti. Sikayetci olmussunuz galiba diye urunun parasini iade edemem dedi. Bende simdide kendisini ogrenci olarak tanitip baska urun sattigini da gordugumu soyledim. Sahis bana ticarette yalan olur bunlarida sikayet et diyerek beni engelledi.ben bu konusmalarida savciliga ilettim dilekce ile. Sormak istedigim simdi sorusturma nasil ilerler? Bir sonuc alir miyiz? Bu nitelikli dolandiricilik mi yoksa basit mi? Simdiden tesekkurler.
Cevap: İnternet uzerinden dolandirildim.
Bilgisi olan, yardimci olacak kimse yok mu?
avukat değilim
ama önce haciz baslatırlar kişinin tc kimliği var mı? sitede kayıtlı olabilir
öğrenin lütfen vermiyorlarsa savcılık isteyecektir
Kimse kafasina gore haciz baslatamaz. Icra mahkemesine bir basvuru olmadan bu mumkun degildir. Banka dekontundan sahsa ulasilir, mahkeme gunu belirlenir teblig yapilir.
Banka dekontunun aciklama kismina bir not girdiniz mi?
Bizde Letgo dan yapacağımız alışveriş sırasında dolandırıldık Hüseyin Koç isimli şahıs sizinki kim di aynı kişi olabilirmi diye düşündüm ne güzel kolaydan para kazanma yöntemi bulmuşlar güzel ülkemin %50 si eminim bizim gibi saf iyi niyetlilerden oluşmakta o yüzden bu heriflerde iyi para kazanmakta ne diyim allah büyük
Gorkem Elmas isimli bi sahis tarafindan dolandirildim. Tc kimlik nosu var.noterden ihtarname gondermek icin sorusturma sonucunu beklemeli miyim? Bir aciklama girmedim. Havale aciklama kismina.