Soru: Herhangi bir toplantı yapmadan, kapı kapı dolaşarak aldığımız imzalar ile site yönetimi fesih edilebilir mi?
200 daireli bir sitede ev sahibiyim.
Son günlerde site yönetiminden memnuniyetsizlik had safhaya çıktığından, site yönetimini değiştirmek istiyoruz.
Yasaya göre, kat malikleri sayısının salt çoğunluğu, eski yönetimin feshedilmesini onaylarsa, yönetim feshediliyor.
Biz eski yönetim ile sorun çıkmaması için, eski yönetimin fesh edilmesini toplantı yapmadan halletmek istiyoruz.
Soru: Herhangi bir toplantı yapmadan, kapı kapı dolaşarak aldığımız imzalar ile site yönetimi fesih edilebilir mi?
Cevap: Soru: Herhangi bir toplantı yapmadan, kapı kapı dolaşarak aldığımız imzalar ile site yönetimi fesih edilebilir mi?
Kapı kapı gezip, imza toplayarak yönetimi feshedemezsiniz. İmzayı kat maliki atmak zorunda olduğu gibi imzaların sıhhati de tartışmalı hale gelir. Usül olarak Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ya olağan toplantıda ya da Olağan üstü kat malikleri genel kurulu toplayarak (Gündem mutlaka belirli olmalıdır. Olağanüstü toplantılarda gündem dışı oylama yapılamaz), oylama şeklinde alınan karar sonucunda yöneticiyi değiştirebilir ve yeni yönetim kurulunu seçebilirsiniz. KMK 'nda denetimin olağanüstü toplantı kararı alma hakkı olduğunu veya belirli bir orandaki kat malikinin talebi üzerine olağanüstü toplantı yapılabileceği hususları açıktır.
Saygılarımla.
Cevap: Soru: Herhangi bir toplantı yapmadan, kapı kapı dolaşarak aldığımız imzalar ile site yönetimi fesih edilebilir mi?
Kapı kapı dolaşarak insanlara bir sayfalık bir belge vereceğiz. Bu belgeyi okuyup imzaladıktan sonra 1 hafta içerisinde şu adrese getirin diyeceğiz. Böyle olur mu?
Alıntı:
AdaletinBekçisi rumuzlu üyeden alıntı
Kapı kapı dolaşarak insanlara bir sayfalık bir belge vereceğiz. Bu belgeyi okuyup imzaladıktan sonra 1 hafta içerisinde şu adrese getirin diyeceğiz. Böyle olur mu?
Görünen o ki;
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
...Usül olarak Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ya olağan toplantıda ya da Olağan üstü kat malikleri genel kurulu toplayarak (Gündem mutlaka belirli olmalıdır. Olağanüstü toplantılarda gündem dışı oylama yapılamaz), oylama şeklinde alınan karar sonucunda yöneticiyi değiştirebilir ve yeni yönetim kurulunu seçebilirsiniz.
Olmaz.
Ne yazıkki "olmaz" diyen sizlere katılmıyorum... Öyle bir olur ki...
Alıntı:
Verilmesi gereken cevabın ne olduğunu bildiğinize göre, neden bu soruyu sordunuz ki?
Alıntı:
Katılmak zorunda da değilsiniz zaten.
Eski yönetim de sizin bu yonetimi feshetme isteğinize karşı çıkmazsa, sorun yok demektir. Yok eski yonetim sizin o isteğinize katılmıyorsa, kapı kapı gezip alacağınız o imzalı kağıtlardan kesekağıdı yaparsınız.
Kesekağıdı önerisine de katılmanız gerekmiyor elbette, ama katılmamanız gerçeği değiştirmiyor.
Verilen cevaplardan görüldüğü üzere, verilen cevapların hiçbir altyapısı yok. Eee burası Türkiye ağzı olan konuşuyor...
Alıntı:
Verilen cevaplardan görüldüğü üzere, verilen cevapların hiçbir altyapısı yok. Eee burası Türkiye ağzı olan konuşuyor...
Haklısınız.
birimizin ağzının kapanması gereken noktaya daha önceki konudaki tavrınızla gelmiştik zaten.
Yapacak bir şey yok,
dediğiniz gibi burası Türkiye !
Merhaba biraz konu dışı olucak ancak bi sorum var. 2 blok tan oluşan bi sitede oturuyorum. Ancak bizden önceki yönetim tapuya bir işletme projesi ve karar defterini onaylatmış . Yani tek blok yönetim görünüyor. Buna rağmen diğer blok bir karar defteri ile yönetiliyor ve bizim aidat kurallarımıza uymuyorlar. Kendileri aldıkları karar doğrultusunda başka bi yönetime anlaşmışlar. Hangi karar defteri geçerlidir. Yani kafalarına göre yapılan karar defteri kanun nezdinde kabulü olurmu?