istifa ettim ücretim ödenmedi
merhabalar yaşadıgım olay biraz spesifik olduğu için yeni konu açtım.
19 yaşımda öğrenciyim part-time olarak bi şirkette çalıştım 3 ay boyunca çalıştıgım sürece hiç bi sıkıntı yoktu maaşlarım zamanında ödeniyordu fakat okulum nedeniyle cıkmak zorunda kaldım.şirket politikası gereği şirketin sattıgı ürünlerden çalışanlar olarak %20 indirim hakkımız var.Ben de bu sebeple işten cıkmadan alışveriş yaptım hem kendime hem aileme.Alacağım 3 aydır ödenmedi ne zaman yetkili kişiyle görüşsem, bu ay yatacak ,finans departmanıyla konustum yatacağını söylediler, sisteme düşmemiş v.s gibi geçiştirildim başlarda pek umursamadım fakat bu iş iyice canımı sıkmaya başladı ve hakkımı yedirmek istemiyorum lütfen yardımcı olun her türlü yorum ve yardıma açıgım iyi günler herkese.
Cevap: istifa ettim ücretim ödenmedi
Ödenmeyen bir alacağınız varsa, kesin alabilmenin tek yolu, iş mahkemesinde ödenmeyen ücretleriniz için dava açmaktır.
Sizin maaş alacaklarınız ödendi. Maaş olarak alacağınız yok. Ancak satın aldığınız ürünlerden iade edilmesi gereken %20'ler ödenmedi. Doğru mu?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Sizin maaş alacaklarınız ödendi. Maaş olarak alacağınız yok. Ancak satın aldığınız ürünlerden iade edilmesi gereken %20'ler ödenmedi. Doğru mu?
evet tam olarak dediğiniz gibi bi durum var. ne yapmam gerekiyor ?