Cevap: telif hakkı konusu
Uygulamanın kendisi TDK ya ait olsaydı zaten sorun yoktu.
Bu uygulamayı yapan, TDK nın veri tabanını kullanmış olmalı.
Siz de illegal bir uygulamanın reklamını yapmış durumundasınız.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Uygulamanın kendisi TDK ya ait olsaydı zaten sorun yoktu.
Bu uygulamayı yapan, TDK nın veri tabanını kullanmış olmalı.
Siz de illegal bir uygulamanın reklamını yapmış durumundasınız.
bu durumda beni bekleyen şey ne olabilir?
Siz, bir uygulamayı beğendiniz ve bu yüzden linkini verdiniz anladığım kadarı ile. Bu uygulamanın illegal olarak TDK veri tabanını kullandığını bilmiyordunuz. Anlattıklarınızdan anladığım bu.
Ama size husumet yönlendirildi ise, uygulamayı yazanın / yazdıranın siz olduğu düşünülüyor gibi bir izlenim edindim.
Siz bu uygulamayı nereden duydunuz da sitenizde buna link verdiniz?
Alıntı:
Siz, bir uygulamayı beğendiniz ve bu yüzden linkini verdiniz anladığım kadarı ile. Bu uygulamanın illegal olarak TDK veri tabanını kullandığını bilmiyordunuz. Anlattıklarınızdan anladığım bu.
Ama size husumet yönlendirildi ise, uygulamayı yazanın / yazdıranın siz olduğu düşünülüyor gibi bir izlenim edindim.
Siz bu uygulamayı nereden duydunuz da sitenizde buna link verdiniz?
google playden öğrendim.
Sizin, programın kullandığı veri tabanının çalıntı olduğunu bilme ihtimaliniz olmadığına göre suçlanmamanız gerektiğini düşünüyorum. Karşı tarafın, programı yazanla aranızda bir ilişki olduğunu öne süreceğini zannediyorum. Bir avukattan profesyonel yardım almayı düşündünüz mü?
Alıntı:
Sizin, programın kullandığı veri tabanının çalıntı olduğunu bilme ihtimaliniz olmadığına göre suçlanmamanız gerektiğini düşünüyorum. Karşı tarafın, programı yazanla aranızda bir ilişki olduğunu öne süreceğini zannediyorum. Bir avukattan profesyonel yardım almayı düşündünüz mü?
savcının tavrına göre düşünüyorum tabi ki.Takipsizlik verirse gerek olmadığını düşünüyorum ama dava açılırsa mecburen olacak.