-
ses kaydi
iş yerinde yemege giderken akıllı telefonun kayıt cihazını açık biraktim. geri geldiğimde kapıdaki arkadaşların bende dahil ve bir kaç yönetici hakkında küfürlü konuşmaları ni argo konuşmalarını dinledim . kayıtları telefonumdan sildim evdeki bilgisayarımda var . bu kayıttan dolayı suç işlemiş sayılırmiyim. karşı tarafı suclayabilerimizin. iyi calismalar
-
Cevap: ses kaydi
Burda ozel hayatin gizliligini ihlal var. Elinizdekileri delil olarak sunamayacaginiz gibi, bu konu sizin alehinize isler..
-
ben zaten tahmin edip kayıtları silmistim . peki karşı taraf ses kaydı olduğunu nasıl ispat eder. ben konuştuğun adam anlattı desem ne olur
-
Burada kendisi odada olmadığı halde ses kayıt cihazını odaya yerleştiren kişinin amacına bakılmaksızın kayıt etme fiilinin suç teşkil edeceğini düşünüyorum. Kaydı yapan kişi muhtemelen diğer kişilerin böyle bir konuşma yapacağını öngörmüş ve bu nedenle böyle bir fiili yapmış gibi görünüyor.
Yasal olarak bir delil olmayacağı gibi kaydı yapan açısından da bu kaydı herhangi bir şekilde kullanması ile suç TAMAMEN sübuta erecektir.
Diğer taraftan kişilere gıyapta edilen bir hakaret söz konusudur. Bu nedenle hukuka uygun bir delil elde edilmiş olsa bile hakaretin EN AZ ÜÇ KİŞİ İLE İHTİLAT EDİLMESİ suçun oluşması bakımından şarttır.
-
merak ettiğim olay şu desemki siz böyle böyle konusmussunuz arkamızdan müdürle amirin. siz ne terbiyesiz adamsınız ve vs vs . onlarda sen bizi nasıl dinlersin deyip mahkemeye başvursalar ne olur
- - - Updated - - -
tabiki ben inkar edeceğim dinleme falan yok diye birinden duydum diyeceğim o iki kişiden birisi başkasına anlatmış gibi ne yapabilirim
-
çok endişeleniyorsan telefon ve bilgisayarından kurtul