Davayı kazanır mıyım sizce?
Bana nöbetime duyarsız oldugum için bir tutanak tutmuşlar tutanak şöyle :
03/08/2015 tarihinde yapmıs oldugumuz denetimler sırasında x sicil sayılı polis memuru x in nöbete karşı
duyarsız,silahı yere dayayarak telefon ile oynadıgı tarafımızca tespit edilmiş olup
İş bu tutanak tarafımızca tanzim edilmiş olup birlikte imza altına alınmıştır 02/08/2015
Benim tutanak tutuldugundan haberim yoktu 19/10/2015 tarihinde ilk savunmamı verdiigim zaman böyle birşeyden haberim oldu
Aradan 2 ay kadar bir süre geçtigi için de olay gününü hatırlamadıgım için belirtilen günde nöbetime karşı duyarsız degil
dim telefon ile oynamıyordum şeklinde ifade verdim.
Daha sonra 03/08/2015 tarihinde çalısmadıgımı tesadüfen ögrendim.Şubede o gün görev istiharetli olduguma dair belgeyi aldım
Fakat 02/08/2015 tarihinde çalısıyordum.
Tutanaga bakarsanız olayı 03/08/2015 tarihinde oldu demişler fakat tutanagın sonuna 02/08/2015 tarihini yazmıslar.Yani tutanak
yazıldıgı tarihten bir gün sonra olacak olayın tutanagını yazmıslar gibi gözüküyor.
Şimdi ben 03/08/2015 tarihinde izinliydim fakat onlar görevimi ifa etmedigim bi tarihye nöbete karsı duyarsız oldugumu
iddaa etmektedirler.Tutanak tarihi de 02/08/2015 şimdi bunlar olay tarihini yanlıslıkla 03yazılmıs o olay aslında ayın
2 sinde oldu diyrbilir mi.Kınama cezası aldım idare mahkemesine basvuracagım kazanır mıyım
Cevap: Davayı kazanır mıyım sizce?
1) O gun gecede oldugunuzdan 02.08.2015 tarihinde aksam 7 de ise gidip, ertesi gun sabah 7 de isten cikiyorsun. Sonuc olarak ayin 2 sinde de, 3 unde de calismis oluyorsun.
2) ust maddede belirttigim sebepten oturu resmi evraklarda, ayin 2 sinde calismis gozukurken, 3 unde istirahatli gozukuyorsun.
3) ancak islenen fiil, 00:00 dan sonra gerceklestiginden, rapora 3 u seklinde girilmis.
4) Ayrica size yazilan sey tutanak degil, RAPOR dur. Bu ikisi arasinda fark vardir.
5) Raporda 1 den fazla imza varsa, o gun cevrimlere katilmadiysaniz veya gec katildiysaniz, telefon ile ugrastiginiz fotograflandirildiysa vs bosuna idare mahkemesini ugrastirmayin.
6) Yukarda belirttigim maddelerden oturu, o gun istirahatli oldugunuzu gosteren belge bir ise yaramayacaktir !
Kolay GELSIN POL MEM
Cevap: Davayı kazanır mıyım sizce?
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
1) O gun gecede oldugunuzdan 02.08.2015 tarihinde aksam 7 de ise gidip, ertesi gun sabah 7 de isten cikiyorsun. Sonuc olarak ayin 2 sinde de, 3 unde de calismis oluyorsun.
2) ust maddede belirttigim sebepten oturu resmi evraklarda, ayin 2 sinde calismis gozukurken, 3 unde istirahatli gozukuyorsun.
3) ancak islenen fiil, 00:00 dan sonra gerceklestiginden, rapora 3 u seklinde girilmis.
4) Ayrica size yazilan sey tutanak degil, RAPOR dur. Bu ikisi arasinda fark vardir.
5) Raporda 1 den fazla imza varsa, o gun cevrimlere katilmadiysaniz veya gec katildiysaniz, telefon ile ugrastiginiz fotograflandirildiysa vs bosuna idare mahkemesini ugrastirmayin.
6) Yukarda belirttigim maddelerden oturu, o gun istirahatli oldugunuzu gosteren belge bir ise yaramayacaktir !
Kolay GELSIN POL MEM
olay 00.00 dan sonra olmadı 03/08/2015 19.40 sıralarında yaptıgımız denetimlerde tespit ettik yzıyo
fakat ben 03/08/2015 tarihinde 08.00 de işten çıktım,eve gittim uyudum olayın oldugunu ıddaa ettıklerı saatte de evde oturuyordum
memurlar tutanak tuttular 2 memur ımza attı komsere götürdüler komser rapor yazdı komserın raporunda da 3 agustos 19.40 sıralarında dıye yazmıslar
- - - Updated - - -
fotograf ve kamera kaydı bulunmuyor