borcumu nasıl alabilirim ?
arkadaşlar samimi bir arkadaşımın bana borcu var 60bin borç karşılığında senet almıştım.senedin vadesi doldu(15 ocak 2016 ödemeliydi) arkadaş ödeyecem falan diyor ama halen gelen giden bişey yok. olur da icraya vermek istesem ne kadar süre sonra borcumu alırım arkadaşın medikal dükkanı var arabası falan da var ev de var ama üzerine mi değil mi bilmiyorum bir de üzerine bulunan mal varlıklarnı ben kendim öğrenemem mi? icraya verdikten sonra üzerinde bulunan mal varlığını annesine yada kardeşlerine falan yaptırabilir mi dava açıldığını duyar duymaz yani. bir de eğer dava sürecinde banka hesaplarında para varsa icra ona direkt el koyabiliyor mu? bir de icradan sonra ortalama kaç ay sonra alacağımı alabilirim ve bu işte avukatın iyi kötü olması süreci etkiliyor mu?
Cevap: borcumu nasıl alabilirim ?
Bu tip durumlarda alacaklı varsa borçlunun üzerine kayıtlı taşınmaz mala ihtiyati tedbir koydurabiliyor.
Eğer sizin icraya vereceğinizi anlayıp, icradan kaçmak amacıyla taşınmaz mallarını devrederse bu tip durumların tespit edilmesi halinde alacaklı tapu tescil ve iptal davası açabiliyor.
Bu şahsın mal varlığını kendi imkanlarınızla öğrenme gibi bir durum söz konusu değildir.
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Bu tip durumlarda alacaklı varsa borçlunun üzerine kayıtlı taşınmaz mala ihtiyati tedbir koydurabiliyor.
Eğer sizin icraya vereceğinizi anlayıp, icradan kaçmak amacıyla taşınmaz mallarını devrederse bu tip durumların tespit edilmesi halinde alacaklı tapu tescil ve iptal davası açabiliyor.
Bu şahsın mal varlığını kendi imkanlarınızla öğrenme gibi bir durum söz konusu değildir.
hocam peki avukat yolu ile değil de noter yolu ile icraya vermek mümkün mü ve tekbaşıma işlemlerin üstesinden gelebilir miyim?
İcraya, icra dairesi yolu ile verebilirsiniz :)
Şaka bir yana; noterle hiç bir işiniz yok, avukatınıza vekalet vermek dışında.
Tabii ki siz kendiniz de takip edebilirsiniz. Ama birkaç bin lira avukat parası için 60 bin lirayı riske etmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Hele bu konularda daha önceden hiç bir tecrübeniz olmadan gerçekten riskli.
Bence kimseye bir şey duyurmadan bir avukata gidin.
herhangi bir şehirde icra davası açabiliyor muyum yoksa senedde borçlunun adresi olan şehirde mi dava açamam gerek?