Babam Dolandırılmak Üzere
Merhaba,
Babam birkaç hafta önce biriyle tanışmış. Adam uluslararası ticaret yaptığını ve bu işten milyonlar kazandığını söylemiş. Türkiye şubem yok açmayı düşünüyorum demiş. Babam da açılacak Türkiye şubesine ortak olmak amacıyla 100 bin lira civarında bir para vermiş bu adama. Benim konudan yeni haberim oldu. Babam önümüzdeki birkaç ay içinde milyoner olacağını düşünüyor. Kısacası adam babamın gözünü iyice kör etmiş. %99,99 dolandırıldığımızı düşünüyorum. Ne yapmalıyım? Yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Babam Dolandırılmak Üzere
Sizin babanızı ikna etmekten başka yolunuz gözükmüyor.
Babanızın da karşı taraftan parayı istemesi gerekiyor. ( -ki ben de vermeyeceğini düşünüyorum ) Eğer vermezse suç duyurusnda bulunması gerek.
Maalesef babamı ikna edemiyorum. Adam babama bir ay içinde paranın 5'e katlanacağını söylemiş. Ben de 1 ay içinde adamın ortadan kaybolacağını söylüyorum ama ikna edemiyorum.
Adam henüz babamla irtibatı koparmadı. Sizce bu aşamada ne yapabilirim? Babamın yıllardır çalışıp biriktirdiği parası bu. Göz göre göre düzenbazın birine gidiyor.
Herhangi bir teminat olmadan birine 100 bin TL vermek akıl karı değil. Ya adama bir daha ulaşamazsanız?
Alıntı:
treaders rumuzlu üyeden alıntı
Herhangi bir teminat olmadan birine 100 bin TL vermek akıl karı değil. Ya adama bir daha ulaşamazsanız?
Size tamamen katılıyorum. Adamın da birkaç hafta içinde ortadan kaybolacağından adım gibi eminim. Henüz adam irtibatı koparmadı. Gelip gitmeye devam ediyor. Bu aşamada neler yapılması gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Hukuken SİZİN yapabileceğiniz bir şey yok. Çünkü para, babanızın.
Babanız hukuken bir şey yapmak isteyeceği zaman ise muhtemelen hiç bir şey yapılamayacak.
Olay, çok açıkça belli ki bir dolandırıcılık. Şimdi babanız parasını istese muhtemelen adam kaybolacak. Şu anda kaybolmama sebebi, "bir şeyler daha" kopartma ihtimali olmalı. Örneğin taşınmazlar varsa bunları sattırmak, bankadan kredi çektirmek gibi.
Bana kalırsa babanızı ikna edip burayı okutun.
Umarım babanız beyefendi, geç olmadan en az zararlar atlatır.