-
İzin ses kaydı
Lütfen yardımcı olun ben bundan 7 8 ay önce biri tarafından dolandırıldim mahkeme ikinci duruşma için gün verdi mahkemeye bile katılmadı bu insanla normal bir konuşma yaparken telefonuMDA kendi otomatik kayıt yapan programla bunun sesini kaydettim bir konusmamizda bunu ona gönderdim bak sen böyle demistin diye şimdi beni bu ses kaydıyla mahkemeye vereceğini söylüyor hala beni dolandırıcı parayi vermedi bide hem suçlu hem güçlü beni mahkemeye vericekmjs ben bu kaydı kimseye dinletmedim başkasına gondermedim bu kayıt yüzünden ceza alirmiyim zaten zor durumdayim borç batagindayim hacizlkk işlerim var hapis yada tazminat davası alabilirmiyim avukat tutacak durumumda yok uyuyamaz oldum korkuyorum daha beter duruma dusucem diye ;(
-
Cevap: İzin ses kaydı
Su an icinde bulundugunuz durumdan daha kötüsüne düşemezsiniz. Siz bu ses kaydını ve dolandırıldıgınızı ispat eden konusmaları,dekontları vs. delilleri sunarak karşı taraf hakkında suc duyurusunda bulunabilirsiniz.
Elinizdeki ses kaydını sizin alehinize kullanamaz...
-
Konusmalarda bişey yoktu normal telefon konusmalarimiz ben o zaman sildim gitti programida ses kaydinida önemli olmadığı için. Mahkemeye delil olarak msjlari sundum elden verdiğim için parayi ne yazikki dekont fln yok . Heralde benden kopardigi para yetmedi şimdide daha fazlası peşinde yada belki ilerleyen zamanlarda sen şikayetini çek bende cekeyim konumuna getirecek bu arada avukatmisiniz beyefendi
-
Ex bir polis memuruyum ..
-
Bir avukat arkadaşta yaptığın suç ceza alabilirsin dedi bende korkmaya başladım :( deneyimli avukat arkadaslarimizda yazsa keşke :(
-
Dogru bilinen yanlislardan birisidir bu... Eger dolandiriciligi ses kaydi disinda ispat etme sansiniz yoksa, tabiki sunabilirsiniz. Hatta diger delillere nazaran daha kesin ve nettir. Ses kaydini cogu kisi ozel hayati gizlilik olarak ele alsa da,bu boyle degildir. Onemli olan bu kayitlari hukuka uygun olarak ele gecirilip, gecirilmedigidir. Sizin yaptiginizda bir hukuksuzluk YOKTUR gorusundeyim. Zaten ilgili maddede de hukuka aykiri olarak ele gecirilen ses kayitlari... Diye cumle devam eder. Ceze davalarinda ses kaydinin elde edilis bicimine gore cogu durumda ve bosanma davalarinda ses kaydi bir problem olusturmaz.
Bu arada birbiriyle celisen birsuru hukukcu vardir. Onemli olan avukat sifati tasimak degil laikiyle yapmaktir. Nitekim burda illa avukat gorusu almak istiyorum diyeceginize, konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarin gorusunu merak ediyorum deseniz daha uygun olur.
Size konu ile alakali ornek kararlar sunmak isterdim ama artik yardimci olacak avukat arkadaslar sunar. Iyi Aksamlar
-
Eğer dava acarsa ben mahkemeye şunlari desem sürekli çelişkili konusuyordu uzun süre boyunca ne dediği şekilde benim borcumun faizini sildirdi ne de bana is bulma vaadını gerceklestirdi bende bir süre sonra iyice bu durumdan suphelenmeye başlayınca para verdigimi de ispatlamak için ses kaydı yaptım daha sonra beni bu kayitlarla tehdit edincede hakliyken haksız konuma dusmemek için bu kayıtları sildim desem sizce bu cevap hakimi ikna eder mi adam dolandiricilik davası için mahkemeye katilmaya bile tenezzül etmedi geçmiş birde bana dava açıyor .
-
Ben de sayın adaletistiyorum55 gibi düşünüyorum ve konuştuğunuz avukatın görüşüne katılmıyorum.
Burada olayı ispat için başka olanaklara sahip olmanıza rağmen bu yolu kullanmanızın suç teşkil ettiğini ileri sürenler olabilirse de ben suç teşkil etmeyeceğini düşünüyorum.
Bir taraftan adamı dolandıracaksınız sonra sesimi kaydetti diye yavuz hırsız misali üste çıkacaksınız. Hukuk bunu kabul etmeyecektir.
Bence kesinlikle endişe etmenizi gerektirir bir durum söz konusu değildir.
-
Cevap: İzinsiz ses kaydı
İnşallah dediginiz gibi olur cevap vrdiginiz için teşekkür ederim inş hayirlisiyla şu beladan dahada kötü duruma düşmeden kurtulurum
-
Ülkemizde yavuz hırsız vakıaları az değil. Ortada bir özel hayatın gizliliğini ihlal suçu varsa bu ayrıca değerlendirilir. Kişi dolandırıcı dahi olsa...