Emeklilik gün ve yılını doldurup emekli olabilmek için yaşı bekleyenlerin yaş sınırına kadar çalışmaları zorunlumudur?
Teşekkür ederim
Printable View
Emeklilik gün ve yılını doldurup emekli olabilmek için yaşı bekleyenlerin yaş sınırına kadar çalışmaları zorunlumudur?
Teşekkür ederim
Zorunlu değildir. Sadece yaş sınırını bekleyecekler. Yaş dolduktan sonra emekli maaşı bağlanak. Bu durumdaki işçiler kıdem tazminatlarını işten ayrıldıklarında işyerinden alma hakkına sahipler. Selam.
Çok teşekkür ediyorum. saygılar
Sayın Bilgili
emekli olabilmek için çalışmadan Yaş sınırı bekleyenlerin, emeklilik yaşında bir artık söz konusumudur?
Sorunuzu, "emekli olabilmek için çalışmadan yaş sınırı bekleyenlerin, emeklilik yaşında bir ARTIŞ söz konusu mudur?" şeklinde anladığım için "hayır" cevabını veriyorum.
Konuyu yanıtlamak değil de konuyla ilgi başka bir soru sormak istiyorum.
Hizmet yılını (20 yıl) 45 yaşında doldura eşim 47 yaşında emekli olabilecek. 45. yaşında emekliliğini isterse 47 yaşına kadarki 2 yıl içinde sağlık sigortası bakımından durum nedir? Yani bu bekleme süresinde sağlık hizmetinden nasıl yararlanır?
Teşekkürler.
Sayın melkom;
Emin olmamakla birlikte, mantık olarak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna prim ödenmeyen bir dönemde emeklilik hakkını da kazanmamış iseniz, sağlık hizmetlerinden yararlanamazsınız diye düşünüyorum.
Selamlar