Patent neleri kapsar ? Bir ürünün patent haklarini ihlal etmeden kopyasi yapilabilir mi ?
Öncelikle hepinize iş hayatinizda basarilar dilerim. Bir ürün var icat niteliğinde mekanik enerji ile çalışip tek bir iş yapan. Patentli bir ürün. Ben ise bu ürünün patent haklarini ihlal etmeden 3-4 fonksiyonlu hale getirmeyi planliyorum. Benim tasarimimdada herhangi bir güç kaynagi yok yine mekanik enerji ile calisiyor görseller patentli ürünle hic bir benzerlik tasimiyor ve ana görevi disinda yaptigi en az 2 is daha var. Bu ürünün patent haklarini ihlal etmemem icin neler yapmali nelere dikkat etmeliyim ?
Cevap: Patent neleri kapsar ? Bir ürünün patent haklarini ihlal etmeden kopyasi yapilabilir mi ?
Patentin içeriğini , neyi kapsadığını tam olarak öğrenerek başlayabilirsiniz,
patent zaten her türlü kopyaya karşı alınan bir tedbirdir. Paten sahibi ile anlaşma sağlamadan böyle bir işe karışmanız size büyük zarar verebilir.
Cevap: Patent neleri kapsar ? Bir ürünün patent haklarini ihlal etmeden kopyasi yapilabilir mi ?
Patent dosyasının koruma kapsamını görüp sizin yapmak istediklerinizla kıyaslanması gerekiyor. Buna patent analizi diyoruz. Bu konuda detay rapor hazırlamak lazım. Karşıdan yüzeysel bakarak şunu şöyle yapalım, bunu böyle yapalım diyemezsiniz.