Açmış olduğum boşanma davası reddedilmişti. Dava süresince hükmedilen tedbir nafakasını alamadım ve dava açtım. Boşanma davası reddolduğu için karşı taraf bu nafakayı ödemezse alamıyormuyum? Bir yaptırımı yok mu? Hala ayrı yaşıyorum.
Printable View
Açmış olduğum boşanma davası reddedilmişti. Dava süresince hükmedilen tedbir nafakasını alamadım ve dava açtım. Boşanma davası reddolduğu için karşı taraf bu nafakayı ödemezse alamıyormuyum? Bir yaptırımı yok mu? Hala ayrı yaşıyorum.
Boşanma davası kesinleşene kadar tedbir nafakası ödenir.Karşı tarafta bunu ödemek zorundadır.Tedbir nafakası alacaklarınız için ilamsız icra takibi yapmalısınız.Eşiniz bu borcu ödememe noktasında ısrar ederse maaş,ev,araba yani hacze kabil olacak mallarının üstüne haciz koyar,malları da sattırabilirsiniz.Davanın reddedilmesi sizin hak ettiğiniz nafakaların alınmasına engel değildir.
İcra cezaya dava açtım ödemesi için süre verıldı. Maddıyyatı iyi ama üzerine birşey yok. Araştırdım boşanma davası reddoldugu için odemezsede hapis yatmaz denildi. O yaptırımda olmazsa hiç alamam.