Ehliyet için Görevsizlik Kararı Bilgi Alma
Ehliyetime el konuldu. Bunun için İdare Mahkemesine dava açtım. Mahkemeyi davanın durumu için aradığımda adli yargıya başvurmam gerektiğini söyledi ama daha karar çıkmadı haftaya çıkar dedi. Adli yargıya başvurmak için kesin kararı beklemeli miyim yoksa karar çıkmadan başvurabilir miyim adli yargıya?
Cevap: Ehliyet için Görevsizlik Kararı Bilgi Alma
Beklenemiz iyi olur. Adli yargının da biz değil idari yargı görevli deyip dosyanın bir de uyuşmazlık mahkemesinde sürünmesinin önüne geçmiş olursunuz. Gerçi bu risk yine de vardır.
İdare mahkemesinden posta ile tebligatı beklemeden kararı elden alıp adli yargıya başvurursunuz.
Sürücü belgesine el koyma işlemi tam olarak idari bir işlemdir ve idare mahkemeleri görevlidir. Bana kalırsa idare mahkemeleri bu tür idari işlemlere karşı açılan davalarda görevsizlik kararı vermekle kesinlikle hata yapıyorlar.
Cevap için teşekkürler. Görevsizlik konusunda bi uyuşmazlık mahkemesi kararı görmüştüm orda da adli yargı görevli denilmişti bunu avukata söylediğimde birini aradı ve beni idare mahkemesine yönlendirdi. Bi sorum daha olacak şimdi idareden karar çıktığında benim adli yargıya başvurma süremde bi sıkıntı olur mu, süreden ret ihtimali çıkar mı, bu ihtimale karşı ne yapmalıyım
Hayır öyle bir sıkıntı olmaz ve muhtemelen dosyayı görevli olduğunu düşündükleri adli yargı mahkemesine göndereceklerdir.
Yani ben karar çıktıktan sonra hiç bir şey yapmadan beklesem onlar direkt olarak adli yargıya gönderirler mi? Ben göndermelerini beklemeden evraklarımla kendim gitsem olur sanırım çünkü mahkemeden mahkemeye giden davalarda yürütmeyi durdurma süresi uzuyor gibi bi yazı okumuştum bana en kısa sürede yürütmeyi durdurma lazım çünkü şoförlük yaptığım için