Borç Faiz İndirimi Nasıl Yapılır..
Merhaba
Bir sorum olacak sayın avukatklarım aydınlatabilirlerse memnun olurum..
Kira borcundan dolayı icra davası açıldı zamanında 3 sene oldu. 2000 tl Ana para 8.750 tl olmuş..
Ben borcumu kapatmak istiyorum yanlız faiz konusunda indirim teklif ettim karşı tarafın avukatına 3.500 tl teklif ettim ama kabul etmediler. Yapılandırma veya faiz indirimini karşı tarafa nasıl yaptırabilirim. Borcumu kapatmak istiyorum..
Şuanda maaşımdan icra kesintisi ile 8.750 tl yi kestirmek istiyor avukat aylık olarak maaş hacziyle oda takriben 300 tl x 30 ay yakın sürecek..
Nasıl bir yol izlemem ve faiz indiriminden yararlanmam gerek. 3.500 tl vermeyi düşünüyorum bu para yeterlimidir.
saygılarımla...
Cevap: Borç Faiz İndirimi Nasıl Yapılır..
Karşı tarafa zorla kendinizce belirlediğiniz miktarı kabul ettirme şansınız yok.Maaşınız olduğu sürece karşı tarafın hesaplamasında herhangi yasal çerçevenin dışına çıkılmış bir durum yoksa rahatça icra işlemini uygulayabilir.O indirimler genelde maaşı ve hiç bir şeyi olmayan kişiler için tahsil edilememe endişesiyle karşı tarafça yapılır.Sizin maaşınız olduğu için karşı tarafın böyle bir endişesi ve sıkıntısı bulunmuyor.Peşin işlerine gelen bir miktar olursa 7-8 artık her ne ise kabul ederlerse anlaşırsınız yoksa aydan aya faiz ve kesinti devam eder.
Yıllık yasal faizin %9 olduğu düşünüldüğünde istenen para çok yüksek. Temerrüt faizi olarak hesaplansa bile o rakama ulaşmaz. Bir avukat tutarak hakkınızı aramanızı tavsiye ederim. Eğer tutamazsanız itiraz etmediğiniz kısmı ödeyip fazla bulduğunuz kısma itiraz edin.
Ben olsam anapara + faiz olarak yaklaşık 2700 civarında bir para + icra ve AAÜT üzerinden avukat ücretini icra dosyasına yatırıp fazlasına itiraz ederdim. Ama nasıl bir hesap yapmışlar yaptıkları hesap doğru mu yanlış mı yasal mı bilemiyorum tabii.
Teşekkür ederim çok aydınlattınız sağolun...