Mahkemeye kişilik bozukluğu test sonucunu vermek
herkese merhaba bir tahrikten ötürü numarayı internette dağıtma suçu söz konusu. Borderline kişilik bozukluğum olduğunu , çok uç noktalarda davrandığımı daha önce özel hastaneden yaptığım bir test ile öğrenmiştim.
Bu özelde yapılan test sonucu mahkemeye sunulabilir mi
yoksa devlet hastanesinden mi almak gerek? eğer öyleyse devlet hastanesi test yapmak için istek kağıdı istiyor. Bu belgeyi nasıl edinmeliyim. ilk duruşmam olacak dosyaya bu durumu belirtir raporu eklemek istiyorum
Cevap: Mahkemeye kişilik bozukluğu test sonucunu vermek
Buna benzer kişilik sorun ve bozuklukları ceza almaya engel değildir.Tek engel cezai ehliyeti yoktur şeklinde bir raporun suçtan daha önce verilmesi ile olur.O zaman ceza verilmese de akıl hastanesinde ceza evini aratacak şartlarda ciddi süreler geçirilmesi söz konusu olur.Yani depresyon, bipolar bozukluklar, ofsesif kompulsif bozukluklar, kişilik bozuklukları ceza almaya kesinlikle engel değildir.Bu raporu alarak mahkemeye sunmak bir işe yaramayacaktır.
Peki ya cezayı hafifletmez mi bu durum. Sonuçta kişilik bozukluğu cocukluktan beri gelen rahatsizlik ve hareketlerini yöneten bir durum
Hayır.Öyle olsa herkes depresyondayım, kendimi kötü hissediyorum, çocukluğumdan beri korkularım, takıntılarım var diyerek ceza indirimi alırdı.Bu gibi rahatsızlıkların teşhisi de zaten kişinin anlatımına paralel gelişiyor.Yani kısaca cevap ''Hayır''