Borcu ödedim ancak maaş kesintisi devam ediyor.
Avukatla uzlaşarak kredi borcumu ödedim.Maaş haczini kaldırmak için bana ya da işyerime borcu yoktur yazısı göndermesini istedim ancak böyle bir yazı vermeyeceğini,icra müdürlüğüne giderek dosyamı kapatmadan maaş haczinin kaldırılmayacağını belirtti.Maaşımdaki kesinti devam ediyor.Nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum?İcra müdürlüğüne gidip dosyayı nasıl kapatacağım elimde bu yazı olmadan?Dekont yeterli olur mu,icra müdürlüğü borcumu ödediğimden nasıl emin olacak?Kesilen parayı kimden geri ala acağım?Daha öncesinde başka bir banka maaşıma haciz koydu ve uzlaşmaya gitmedim.Borç bittiğinde kesinti de bitti.Eğer dosyayı kapatmadığım takdirde kesinti devam ediyor kuralı olsaydı halen maaşımın o banka tarafından kesilmeye devam ediyor olması gerekmezmiydi?
Cevap: Borcu ödedim ancak maaş kesintisi devam ediyor.
Dostum oncelikle gecmis olsun diyeyim ;
Avukata borcun tamamini verdim diyosun peki verdigine dair belge aldinmi yada tahsilat makbuzu gibi birsey konuyu biraz acarsan bizde sana elimizden geleni yaparız.
Evet parayı bankaya yatırdım,tahsilat makbuzu var.
Daha önceki maaş haczi işleminizde borcunuz icra dairesine yapılan kesintiler sonucu kapandığından , artık kesinti yapılmaması normal.
Bu borcunuzda icra dairesince bilinen rakama ulaşılıp , icra dairesinin bildiği borç miktarı kadar kesinti yapılmaya devam edilerek borcunuz kapanacaktı.Avukata yaptığınız ödemeden icra dairesinin bilgisi olmadığı için kesinti yapılmaya devam edilmesi de normal olan.
Avukatın bahsettiği dosya kapatma işlemleri için ödenmesi gereken miktar olabilir mi?
Alıntı:
Sonne rumuzlu üyeden alıntı
Evet parayı bankaya yatırdım,tahsilat makbuzu var.
Dostum ozaman derhal banka dekontu ile birlikte icra dairesine gidip bir dilekce vererek dosyanizin kapanmasini talep et dosyayi kapattirdigin takdirde maas haczinde ortadan kalkacaktir.
2 cisi avukata soyle parani aldin dosyayı ya geri cek yada dosyami kapat diyebilirsin sonuc itibariyle parasini almis durumunda borcun yoktur.