Kanuni olarak elimde yapabileceğim birşey var mı?
Öncelikle herkeze merhabalar diyorum ve konu hakkında sizlerin yorumunu alıp yol göstermeniz konusunda bilgi isteyip konuya giriyorum.
Üniversite öğrencisiyim okulumuza gelip stant açan bir şirketden kitap seti aldım ve satarken sözlü olarak 'alın beğenmezseniz 14 günde iade edersiniz TELEFON ile arayıp bilgi vermeniz yeterli deyip' ürünün satış sözleşmesi doldurulup alttaki bir kısma el yazım ile 'Cayma Hakkı konusunda bilgilendirildim 14 gün içinde bildirmek şartı ile kullanabilirim' şeklinde ibareler atarak imzaladım fakat ürünü aldıktan yaklaşık 1 saat sonra vazgeçip tekrar geri götürdüm okuluma ancak görevli faturaları kargo ile gönderdiğini iptal etmek için şirketi arayıp cayma hakkımı kullanmak istediğimin yeterli olduğunu tekrarlayarak bilgi verdi ve şirketi aradım ürünü açmadan kullanmadan iade etmek istediğimi cayma hakkımı kullanmak istediğimi bildirdim tamam dediler biz sizi ürünü almaya geldiğimizde ararız dediler. Bu süre zarfında iletişime geçilmedi ve ben 15 gün sonra aradım bana cayma süresinin geçtiğini cayma hakkının yazılı olarak bildirilmesi gerektiğini yoksa kabul edilmediğini söyleyip telefonu kapattılar. Tüketici hakem heyetine giderek konuyu anlatıp başvuruda bulunmak istediğimi söyledim fakat onlarda ikametimin burada olmadığını söyleyip başvuru almadılar bende nüfusa gittim onlar ise sadece seçim döneminde öğrencinin ikametini değiştirme şansının olduğunu söylediler. Daha sonra şirket avukatını beyan eden bir şahıs sms atarak ödeme yapılmazsa haciz yolu olduğunu bunun bir ihbarname olduğunu bildiren sms attı yani baskı altına almaya çalıştılar bende konuyu BİMER'e, ilgili ilin valiliğine ve gümrük bakanlığına e-mail attım şirket arayıp %30 indirim verdiler fakat kabul etmedim daha sonra bir e-mailde şirket cevap yazarak gümrük bakanlığına cayma hakkının kullanılmadığını yazılı olarak veya kayıt cihazı ile delil olmadığı için geçerli olmadığını bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığı şeklinde mesaj attı şimdi yarın kendi ilimin valiliğine aynı şekilde mağdur en az 10 arkadaşım ile birlikte gideceğim aynı şirket başka isim şimdi sorularım şunlar.
1. Kanuni olarak kendimi ispatlamak için GSM kayıtlarını istersem mahkeme delil kabul eder mi?
2. Herhangi bir avukatın Mahkeme kararı olmadan İhbarname yapma yetkisi var mıdır?
3. Ben ve diğer arkadaşlarım beraber gidip yazılı şekilde bu konuda yanlış bilgilendirme yapıldığını beyan etmemiz faydalı olur mu?
4. Tüketici Hakem Heyeti Başvuruyu almak zorunda mı?
5. Başka Herhangi bir yasal yol var mı?
6. Avukatı Barolar birliğine şikayet etmem gerekli mi yaptığı yasadışı mı?
Şimdiden Teşekkür edip Cevaplarınızı Bekliyorum....
Cevap: Kanuni olarak elimde yapabileceğim birşey var mı?
GSM dökümleri ancak saat kaçta nereyi arayıp ne kadar konuştuğunuzu verir. Ne konuştuğunuzu değil.
Siz bir evrak imzaladınız ya, onu okudunuz mu?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
GSM dökümleri ancak saat kaçta nereyi arayıp ne kadar konuştuğunuzu verir. Ne konuştuğunuzu değil.
Siz bir evrak imzaladınız ya, onu okudunuz mu?
imzalardığım evrak sadece kanuni haklarım yazıyor içeriği ve usulu olarak bilgi yer almıyor ayrıca satıcı şahıs el yazım ile bana cayma hakkı konusunda bilgilendirme yapıldı şeklinde yapıldı fakat ben ve arkadaşlarıma yanlış bilgilendirme yapıldı.
Alıntı:
Tel27 rumuzlu üyeden alıntı
imzalardığım evrak sadece kanuni haklarım yazıyor içeriği ve usulu olarak bilgi yer almıyor ayrıca satıcı şahıs el yazım ile bana cayma hakkı konusunda bilgilendirme yapıldı şeklinde yapıldı fakat ben ve arkadaşlarıma yanlış bilgilendirme yapıldı.
Eskilerin bir lafı vardır:
Söz uçar, yazı kalır.
Sözlü olarak söylenen hiç bir şeyin ehemmiyeti yoktur. Aslolan yazılı olanlardır. Bunu bir tecrübe olarak değerlendirmek zorunda kalacaksınız gibi görünüyor. Ama eminim ki bu tecrübe sizi hayatınızın ilerideki safhalarında birçok badireden muhafaza edecek.
Dolandırıcılar küçük ya da büyük, bunu hep yaparlar. Bankalardaki satıcılardan tutun gsm bayilerine, içinde kötülük olan her satıcı az çok bu yöntemleri kullanır. Size "aylık 10 lira" der, hoşunuza gider, imzaladığınız kâğıtta on lira olduğu yazmaz. Sonra 20 lira fatura gelince o denen sözler hatırlanmaz.
şimdi şu yönüyle haklısınınz yazı kalır fakat:
bilgilendirmenin hangi konu olduğu ne şekilde olduğu belirtilmemiş
diğer bir nokta ise bilgilendiren 1 kişi konudan aynı şekilde yanlış bilgilendirildiği beyan eden 10-15 kişi şimdi adalet sisteminde beyan mı esastır yoksa eksik evrak mı? kanunen bir hak talep edemezmiyim net bilgi verirseniz sevinirim....
Tüketici hakları yönünden çok yapacak bir şey görünmüyor bana. Üstadlar cevap verirse ben de öğrenmiş olurum.
Ancak bu kişi tarafından dolandırılan tüm arkadaşlar birlikte hareket ederek savcılığa şikayette bulunursa, belki dikkate alınır.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Tüketici hakları yönünden çok yapacak bir şey görünmüyor bana. Üstadlar cevap verirse ben de öğrenmiş olurum.
Ancak bu kişi tarafından dolandırılan tüm arkadaşlar birlikte hareket ederek savcılığa şikayette bulunursa, belki dikkate alınır.
teşekkür ediyorum. ilginiz için...
yardımcı olabilecek var mı?