Surekli Telefon Aciyorlar
8 ay once bir ev projesinden su anda oturdugum evi aldim. Nasil olduysa telefon numaram ve burda ev aldigim bilgisi emlakcilar tarafindan bulunmus. Hemen hemen her gun farkli bir emlakci , evinizi saatmayi ya da kiralamayi dusunuyormusunuz diye ariyor. Adres ve telefon bilgilerimi nerden aldiklarini sordugumda kesinlikle soylemiyorlar. Bilgilerimin piyasada dolasmasi yasal midir? Ne yapabilirim?
Cevap: Surekli Telefon Aciyorlar
Kendi görüşüm olmakla birlikte sizden izinsiz ve rızasız yapıldığı , kendinize özel bir bilginizin dışarıya paylaşılması sizin isteğiniz dışında olduğundan dolayı ve bana göre özel hayatın gizliliği ihlâl edilmiş durumdasınız savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz
%99 satın aldığınız proje satış ofisi çalışanlarından alıyorlardır o bilgileri. Birden fazla emlakçının , hem o projeden bir daire satınaldığınızı, hem iletişim bilgilerinizi bulabileceği başka bir kaynak olamaz.
hukuki açıdan değil belki ama, telefonunuz android ise numaraları bloklayabilirsiniz. Birkaç kez öyle yapmıştım en son başedemeyince no yu değiştirdim.