Yurt Dışına Çıkış Yapabilir miyim ?
Merhabalar,
Konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum lütfen. Ben şuanda denetimli serbestlik ile dışarı çıktım. bu senenin sonunda denetimli serbestliğim bitiyor ve 2 senelik infazım kalıyor. Ben nişanlıyım ve sene sonunda evlenerek almanyaya gitmem gerekiyor.
Denetimli serbestliğim bittiğinde yurt dışına çıkış yapabilirmiyim? ( Mahkeme tarafından verilen çıkış yasağı yok)
Cevap: Yurt Dışına Çıkış Yapabilir miyim ?
Bu konuda biraz daha ayrıntıya gerek var. Toplam ne kadar ceza aldınız? Ne kadarını fiilen çektiniz? Ne kadar denetimli serbeslik verildi ve ne kadarı ceza infaz yasasına göre düşüldü?
uyuşturucu nakletmekten 6 yıl hapis cezası, 4,800 TL para cezası aldım. 3 sene ceza evinde son bir seneyi denetimli görmek koşulu ile çıktım. Denetim sonuna 2 sene infazım kalıyor.
Arkadaşlar yokmu bilgisi olan? mahkemenin koymadığı yurt dışı yasağı, denetimli serbestlikten sonra engel olurmu çıkmama kafayı yiycem birkaç hafta sonra nikah yapıcam.
Mahkemece, kişi hakkında verilen tedavi ve denetimli serbestlik kararı ile birlikte yurt dışına çıkışın yasaklanmaması durumunda yurt dışına çıkmaya engel bulunmamaktadir.
Ancak denetimli serbestlik mudurlugunce ve saglik kuruluslarinca hazirlanan, tedavi plani ve denetimli serbestlik sartlarina harfiyen uymaniz gerekmektedir.
Ornegin yurt disina cikmaniza engel olmasa da, denetimli serbestlik cezanizda hastanede muayene sarti varsa, ve siz yurtdisindayken muayene sartni yerine getirmezseniz kalan surenin Turkiyeye geldigi an infazi gerceklesir.
O yuzden uc ayda bir amatem kontrolu gibi bir sart varsa, uc ayda bir Turkiyeye donmek zorundasiniz.
Gecmis olsun
Öncelikle çok teşekkür ederim kıymetli vaktinizi ayırdığınız için. Rahatladım açıkcası ancak benim ametem kontrolüm yok sadece karakol imzam ve seminerlerim var. Ben çıkış işlemlerini bu denetimlik süresi bittikten sonra yapıcam yani hiçbir kontrolüm kalmadığı zaman, sadece arkamda infazım kalıcak 2 yıl bu engel olurmu onu merak ediyorum.