Yönetim Planına Uyulması için Sulh Hukukta Dava Açacağız??
Merhaba, 1 parsel üzerinde 2 bloktan oluşan bir sitede oturmaktayız. Sitemiz 2007 tarihli 5711 sayılı kanundan sonra 2008 yılında teslim edildiği için Toplu Yapı kapsamındayız.
Site Yönetim Planımız; Toplu Yapı Yönetim planı olarak geçmekte ve Blok Yönetimini, Site yönetimini, seçimlerin nasıl olacağını vb. detayları çok güzel açıklamaktadır.
Lakin yıllardır Yönetim Planına uymamakta ısrarcı kişiler tarafından tek bir seçim ile sadece site yönetimi seçilerek yola devam edilmektedir.
Biz, 10 kat maliki Yönetim planımızda bahsedildiği gibi Blok Yönetimine geçip, kendi çatımız altındaki tüm sorunları, giderleri kendimiz çözümlemek istiyoruz. Ortak alan ve ortak personelleri ise olması gerektiği gibi site yönetiminde bırakmak istiyoruz.
Bu şekilde büyük bütçeyi yönetme heveslisi kişilerden kurtulup, kendi blok yönetimimizde sadece kendi bloğumuzda oturan kişilerden ve kendi blok yapımızdaki giderlerden sorumlu şeffaf bir anlayışta yönetim kadrosu oluşturmak niyetindeyiz.
Son genel kurulda "Yönetim Planının kanunlar karşısındaki emredici hükümlerinden bahsetmemize, blok yönetimine geçilmesinin gerekliliğine" parmak basmış olsakta... İlgili kişiler bunu "İki bloğun ayrılması teklif edildi" diye istedikleri gibi anlayıp karar defterine geçirdiler.
Halbuki biz blokların ayrılmasını değil, Yönetim planımızda ve KMK da yazılı olan Toplu Yapılardaki Blok yönetimine geçilmesinin elzem olduğunu savunduk. Bu şekilde her blok kendi iç iş ve giderlerinden sorumlu olacaklardı.
Onların "İki bloğun ayrılması teklif edildi" diye karar defterine geçirmeleri 5/4 imza ile olabilecek bir durumdur. Yönetim Planının toptan değiştirilmesi gerekmektedir. Algı Operasyonu yapmak istediler. Biz bunun farkındayız.
Bu isteğimize uyulmadığı için Kendi blok çıkarlarımız, şeffaf bir yönetim anlayışı isteğimiz vb. sebeplerle.. 10 Kat maliki olarak bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesinde hakimin müdahilini konusunda karar aldık.
İzlememiz gereken yol hakkında bilgilerinize ihtiyacımız var. Doğru yolda mıyız?
Not : Genel Kurul Toplantılarına 200 daireden 30 katılım oluyor. Katılım düşük olduğu için insanlar istedikleri gibi oyun sergileyebiliyorlar.
1+1 dairelere 300 tl aidat ödemekten bıktık. Şeffaf bir anlayış yok. Bunların önüne geçmek için Yönetim Planına uyulması için açacağız davayı"