Borcum olmadığını nasıl ispatlarım?
Yıllar önce oturduğumuz evden kalan elektrik borcum vardı.2011 yılında çıkan kanunla borcu yapılandırıp ödedik.Fakat ara ara hukuk bürosundan "elektrik şirketine borcunuz var hakkınızda icra takibi yapılacak","borcunuzu ödemediğiniz için haciz tespiti yapılacak" şeklinde mesajlar geliyor.Elektrik şirketine gidip sorduğumda borcum olmadığını söylüyorlar fakat hakkımdaki icra dosyası da kapatılmıyor anlaşılan.Bu durumda borcum olmadığını ispatlayıp dosyayı nasıl kapattırablirim?
Cevap: Borcum olmadığını nasıl ispatlarım?
e-devletten baktığınızda icra dosyasını görüyor musunuz?
Görüyorsanız icra dairesine gidip sorabilirsiniz. Varlık şirketinin söyledikleri çoğu zaman sadece korkutarak para almak amaçlı oluyor.
Cevabınız için teşekkürler.Șifrem olmadığı için e-devlete giremiyorum.Fakat sanırım ellerinde bir dosya var ki,elektrik şirketi hukuk bürosunu değiştirdikce bana farklı hukuk bürolarindan mesaj geliyor.
e-devlet şifrenizi hemen almanızı öneririm.
e-devlette ne olduğunu bilmeden yorum yapmanın falcılıktan farkı yok.
E-devletten sorguladım,adıma açılmış herhangi bir dava görünmüyor.İcra kararı çıktıysa yine de görebilir miyim?
E-devlette görünmüyorsa, yok demektir.
Sizi arayan yer varlık şirketi olabilir mi?
Varlık şirketleri bu tür şeyler yapabiliyor.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
E-devlette görünmüyorsa, yok demektir.
Sizi arayan yer varlık şirketi olabilir mi?
Varlık şirketleri bu tür şeyler yapabiliyor.
Bir muhasebeci tanıdığıma sordum,haciz kararı çıktıysa e-devlette dava görünmeyebilir dedi de o yüzden kafam karıştı.Varlık şirketi mi bilmiyorum,bana gelen mesaj hukuk bürosundan geldi.Hukuk bürosunu iki kere telefonla aradım,ikisinde de ismimi alıp dosyamı bulunca geri dönüş yapacaklarını söylediler ama ondan beri arayan soran yok.
Haciz kararı çıktığında dosya kapanmış olmuyor ki. Neden e-devlette görünmeyecek anlamadım.