İşe İade Davası Sonrası Karar Değişikliği
Merhaba, ben çıkarıldığım iş yerimden tazminatı almış durumdayım. Ancak haksız olarak çıkarıldığıma hukmeden mahkeme işe iade davamda beni haklı buldu. Asıl sorum şu; ben işe iade davası sonrası işverene iş başvurumu yapsam ve iş veren beni işe çağırırsa o durumda '' karar değiştirip işe gitmezsem almış olduğum ihbar ve kıdem tazmınatımı iade mi ederim, ben de mi kalır?'' Teşekkürler
Cevap: İşe İade Davası Sonrası Karar Değişikliği
sende kalır bence ama madem işe başlamıcaksın neden başvuru yapıyorsun ?
Sadece merak ettiğim için sordum dostum. Her şeyi bilmek istiyorum... Çünkü bir yandan o durumda şirkete borclu oluyorm. Aldığım tazminat kazanacağım 4 aylık net maaştan bir gıdım fazla. Bu durumda elimde hiç para kalmasını bırak şirkete de farktan oturu borclanmıs oluyorum:) Yanıtın için çok teşekkürler
Dava sonucunun size ulaştığı tarihten itibaren on işgünü içerisinde işverene işe iade için başvuruda bulunmanız gereklidir işverenin talebine olumsuz yanıt vermenız durumunda veya başvuruda bulunmadığınız taktirde haksız fesih , geçerli bir Fesih'e döner ve işveren sadece geçerli feshin sonuçlarından sorumlu tutulur.
Alıntı:
ugurerden rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, ben çıkarıldığım iş yerimden tazminatı almış durumdayım. Ancak haksız olarak çıkarıldığıma hukmeden mahkeme işe iade davamda beni haklı buldu. Asıl sorum şu; ben işe iade davası sonrası işverene iş başvurumu yapsam ve iş veren beni işe çağırırsa o durumda '' karar değiştirip işe gitmezsem almış olduğum ihbar ve kıdem tazmınatımı iade mi ederim, ben de mi kalır?'' Teşekkürler
Alıntı:
ugurerden rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, yaklaşık 3 yıldır çalıştığım firmadan küçülmeye gidildiği gerekçesiyle çıkarıldım. Bilgisizliğimden dolayı alacağımın olmadığına dair ancak tazminatlarımı gösteren feragatnameyi de imzaladım. ilk başta şirketin haklı olduğunu düşündüm ancak sonradan firmanın farklı alanlarda iş ilanlarını görünce samimiyetsiz olduğu fikrine kapıldım. Sizce işe iade davası açmam halinde davayı kazanma şansım nedir? İş yeri beni işe kabul ederse ya da etmezse ne gibi kazanım ya da kaybım oluşur? Aldığım brüt maaş 4000 TL dir. Saygılarımla
Önce işe iade davası açmak mı istiyorsunuz, yoksa kazandığınız işe iade davası sonucunda işverene tekrar başvuru yapmak veya yapmamak mı istiyorsunuz ona karar verin derim.
Bir soruda işe iade davasını kazandım diyorsunuz, diğer soruda işe iade davası açmak istiyorum diyorsunuz?
işe iade davası açan işci davayı kazanırsa işe başlamak zorunda mecbur, işveren davet etmezse işe mahkemenın verdiği hakları alırsınız,eğer size ödenen tazmınat varsa işverende sizi davet ettıyse siz işe gitmezseniz işveren sizden tazminatları geri alır haklı kanunen kanunda boyledır
Bir arkadaşımdan aldığım bilgi şu yönde, işe iadeyi kazandığımızda iş yerine başvuruyu yapıyoruz. İş yeri '' gel başla '' diyor. Başla dediğinde o esnada karar değiştirirsek ilk baştaki duruma dönülüyor ve tazminat bizde kalmış oluyor. Ne kadar doğru şüpheliyim elbet
- - - Updated - - -
Merhaba,yanlış anlatmıl olmalıyım. Durumum şu yonde, ben haksız sebebple çıkarılmış bir insanım. Mahkeme de kararını bu yonde verir ve işe iadeyi kazanırsam, iş yerine başvurumu yapacagım. İş yeri de bana '' gel çalış demesi halinde'' o aşamada işe başlamak zorunda mıyım? O aşamada başka iyi bir iş bulursam '' başlamama hakkım var mıdır?'' Saygılar