Siber suçlar evime arama izni ile geldiler. Telefon hdd flashları aldılar.
Selamun aleyküm herkese iyi geceler
yaklasik 1.5 2 ay önce metin2 oyununda hesap hirsizligindan savciliktan cagrildim vede gittim. Ifade verdim adamin 3000 tl 4000 tl arasinda itemleri çalinmiş bu süre zarfinda herhangi bi kağit eve gelmedi daha 1 hafta önce olayin kapandigina dair bir kağit geldi yani savci delil yetersizligi felan yazmiş. 2 gün önce evime savciligin verdigi arama izniyle ilgili arama yaptilar harddiskleri flash bellekleri telefonlari aldilar. Tutanak tuttular. Vs simdi benim soracagim şey şudur bu eşyalarimi ne kadar sürede geri verirler. Daha önce başina bu olaydan gelen varmi bide adamin cidden eşyasini ben aldim ama hesap bir nedenden dolayi oyun sahipleri tarafindan kapandi ve hesabin degeri en fazla 1000 tl adam oraya 3000 4000 yazmiş bu ne olur.
Cevap: Siber suçlar evime arama izni ile geldiler. Telefon hdd flashları aldılar.
Eğer bu cihazları suçta kullandığınız tespit edilirse geri verilmeyebilir. Yasal olarak suç eşyası müsadere edilir. Ancak bazı şartları var.
Cevap: Siber suçlar evime arama izni ile geldiler. Telefon hdd flashları aldılar.
HDD İcinde ztn illa cıkar ama telefonumla uzaktan yakından alakası yok 1-2 ay icinde verilir diye duydum napıcagım ben 1-2 ay telefonsuz anlamadımki siber suclar arama yaparken metin2 icin olduklarını duyunca biz bu evi oyun icinmi arıyoruz diyip sinirlendiler :)
Anladığım kadarıyla savcının takipszilik kararına HDD de inceleme yapılmadan karar verildiği için itiraz edilmesi nedeniyle karar kaldırılmış.
Arama kayıtlarıyla ilgili forumda sabitlenmiş bir konu var sanırım size yardımı olur: https://www.hukuki.net/showthread.php...lkoyma-CMK-134
Alıntı:
disko27 rumuzlu üyeden alıntı
... adamin cidden eşyasini ben aldim ama hesap bir nedenden dolayi oyun sahipleri tarafindan kapandi ve hesabin degeri en fazla 1000 tl adam oraya 3000 4000 yazmiş bu ne olur.
Çaldım ama dediği kadar çok çalmadım... Bu da iyiymiş.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çaldım ama dediği kadar çok çalmadım... Bu da iyiymiş.
Reis neden 1000 tl çaldıgım şeyi 4000 tl olarak geri döneyim simdi zarar verdigimden öderim ama adamın yüksege çekmesi hoş olmuyor.
Alıntı:
disko27 rumuzlu üyeden alıntı
Reis neden 1000 tl çaldıgım şeyi 4000 tl olarak geri döneyim simdi zarar verdigimden öderim ama adamın yüksege çekmesi hoş olmuyor.
Zaten mağduriyetini gidermediğiniz vakit; mahkemeden alacağınız adli para cezası en düşük ihtimalle 2 katından az olamayacaktır.