Extasy hap ile yakalandım
Geçen hafta 6 adet extasy hap ile sivil polislere yakalandım.Büyük ihtimal aldığım kişi takip ediliyordu. Ondan 1 gün öncede 1 adet kullanmıştım.Polisler bana aldığım kişiyi söylemem konusunda baskı yaptılar ve bende aldığım kişiyi söylemek zorunda kaldım. İfademi verdim , aldığım kişinin fotoğrafını gösterdiler doğruladım ve kullanıcı olduğumu söyledim benden kan ve idrar tahlili alıp serbest bıraktılar. Savcı seni arayacak dediler sadece o kadar. İyi hal falan birşeylerdende bahsettiler.Bu işlemlerin hepsi 2 saat kadar falan sürdü. Araştırmalarım sonucu kesin olarak denetim serbestlik alacağım ancak kafama takılan bir kaç soru var umarım yardımcı olursunuz.
1-) Askere gideceğim yerim belli olsun diye bekliyorum bu askerliğimi etkilermi ?
2-) Sene başından beri kpss ye hazırlanıyorum bu olay benim memur olmamı etkiler mi ?
3-) Tanık olduğum kişilere karşı mahkemeye çıkarmıyım ?
4-) Eve henüz benimle alakalı bir kağıt gelmedi gelirse tahmini gelme süresi nedir ?
İlginize teşekkür ederim...
Cevap: Extasy hap ile yakalandım
1) Etkilemez
2) HAGB kaydının devlet memurluğuna girişte biR engel olacağını zannetmem.Çünkü kamu hizmetine girişte ancak adli sicil kaydı istenmekte ve HAGB kaydına ancak istisnai devlet memurlukları açısından ve 657 de yasaklanan suçlardan olup olmadığına bakılmaktadır.
3) Bu konuda yazılı ifadenizi almışlarsa, muhtemelen böyle bir konu için sizi tekrar çağırmayacaklardır.
4) Net bişey söylemek mümkün olmasa da yoğunluga göre tahmini 2 aya tebliğgat yollayacaklardır...
3 madde büyük ihtimal tutukladıkları kişi seni görür öğrenir,
Verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Olayın gerçekleştiği günden bu yana bana ulaşan herhangi bir bilgi yok yani evime kağıt falanda gelmemişti ancak bugün edevlete girip kontrol edeyim dedim müdahil olduğum davalar kısmında 2 gün önce oluşturulmuş BURSA ADLİ TIP BAŞKANLIĞI tarafından bir dava görünüyor. Dava türünde "adli olgu" yazmakta. Ancak başka hiç bir bilgi bulunmuyor ne dava tarihi ne açıklama hiç birşey yok. Bu konuya açıklık getirecek birileri varsa memnun olurum.