Doğduğum yıl adıma 2 ayrı babadan 2 farklı kimlik çıkartılmış. İlk kimliğim sorun oluyor. Nasıl çözebilirim.
Merhaba arkadaşlar, 1994 doğumluyum. 6 aylık bebekken annem ilk eşinden ayrılmış. İkinci eşiyle evlendiğinde adıma ikinci bir kimlik çıkarılmış. Bu kimliğin nasıl çıkarıldığıyla alakalı bir bilgim yok, böyle bir olay benden saklanıyor. Konuşmaya çalıştığımda anne-babam haricinde herkes birşeyler söylüyor. Ama okulum, herşeyim ikinci kimlik üzerine kayıtlı, soyadımı da bu biliyorum. Diğer kimlikte soyadım farklı ve asker kaçağı, okumamış, sigortasız bir vatandaş olarak gözüküyorum. Biyolojik babamla hiç yaşamadım, beni babam saydığım manevi babam büyüttü okuttu. Fakat diğer kimlik jandarma tarafından asker kaçağı olarak aranıyor. Bu durumu nasıl çözebilirim?
Cevap: Doğduğum yıl adıma 2 ayrı babadan 2 farklı kimlik çıkartılmış. İlk kimliğim sorun oluyor. Nasıl çözebilirim.
Yapman gerekenler
1) Bulunduğun ilde, Asliye Hukuk Mahkemelerine müracaatta bulunacaksın
2) Kullanmamış olduğum E.. .... seri numaralı kimliğimin iptalini ve gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum diyerek, gerekçelerini izah edecek şekilde dava başlatacaksın.
3) Davalı kısmına, nüfus müdürlüğü yanında özbabanızı da eklemeniz gerekmektedir.
ilaveten
*iki kimliğinde de tc kimlik numaran aynı değil mi ?
*Birinde yoklama kaçağı, sigortasız gözüküyorken ; ötekinde sigortalı ve askerliğini tamamlamış şeklinde mi gözüküyorsun ?
*Askerliğini yaptın mı ??
Bunları cevaplarsan, daha sağlıklı bilgiler edinirsin..
Cevap: Doğduğum yıl adıma 2 ayrı babadan 2 farklı kimlik çıkartılmış. İlk kimliğim sorun oluyor. Nasıl çözebilirim.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, sağolun.
* İki kimliğin TC numarası farklı (İki farklı kişi olarak görünüyor soyadı farklı)
* Manevi babamın çıkarmış olduğu kimlikte, okumuş, askerliğimi okul ile tecil ettirdim. Diğer kimlikte ise doğduğumdan itibaren hiçbir işlem yapılmamış gözüküyorum. Ne okula gitmiş, Askerlik yaşı gelmiş askere gitmemiş.
Soru2: Bu kimlik çıkarma işlemi sanırım yasadışı yollardan yapıldı. Bunun manevi babama cezası ne şekilde olur?
22 yaşındasınız. Bu olay 22 yıl önce gerçekleşmiş. O zamanlarda nüfus vs. işlemleri şimdiki kadar dikkate alınmıyordu. Üvey babanızı, bahsetmiş olduğum davada tanık olarak gösterin.
Belki çok etik olmayacak ama üvey babanız hakime "O zamanlar 6 aylık olduğunuzu, öz babanızın adınıza kimlik çıkarttığını bilmediğini ve o zamanki şartlarda nüfusa gidip yeni kimlik çıkartması söylendiğini ve bunu uyguladığını" gibisinden bir ifade verirse üvey babanız bu konudan etkilenmeyecektir.
Askerlik olayını çözmek içinse askerlik şubesine gideceksiniz. Ve şuna benzer bir dilekçe vereceksiniz.
" ../../1994 doğumluyum. TC 1: XXXXXX olarak sistemde yoklama kaçağı olarak gözükmekteyim. Ancak adıma iki adet nüfus tescil edilmiş. Ve ben kendimi bildiğimden beri TC 2: YYYYY no lu tc yi kullanmaktayım. Bu konu ile alakalı gerekli düzenlemeler yapılması istemiyle .... ilindeki ... Asliye Hukuk Mahkemesine müracaatta bulundum. Yoklama kaçağı olarak gözüktüğüm TC 1: XXXX tc numarası ile hakkımda belirtilen yoklama kaçağı ibaresinin sistemden düşürülmesini talep ediyorum. "
Ek:
1) iki nüfus kagıdımın arkalı önlü fotokobileri
2) TC 2: YYYY ile askerliğimi tecil ettirdiğime dair belgeler
2) İlgili mahkemeye, durumun düzeltmesini belirttiğime dair evraklar
İSİM SOYİSİM İMZA
Bence kimliği sonradan gerçek babanızdan çıkarmıştır, büyük ihtimallede onunla da görüşmüyordur,