Bozma sonrası mahkeme yeni kararını ne kadar sürede verir
Danıştay yeniden karar verilmek üzere bozma kararı verdi, karar düzeltme talebimde reddedildi.Dosya 5-6 ay önce yerel mahkemeye geri geldi. Şimdi idare mahkemesi yeni kararını ne zaman verecek? Bu noktada kanunen belirlenmiş bir süre söz konusumu? Bozma sonrası dosyalar öncelikli işlere konuyor diye biliyorum, aradan geçen zaman normalmi bana geç kalındı gibi geliyor?.. Saygılarımla..
Cevap: Bozma sonrası mahkeme yeni kararını ne kadar sürede verir
Özlem hanım, hangi idare mahkemesi diye sorsam belki adını vermek istemeyebilirsiniz. Onun için söyle diyeyim; Büyük şehir ise belki normal kabul edilebilir ancak 5 - 6 ayda karar verilmedi ise ne zaman verileceği belli olmaz. Şimdiye kadar verilmiş olmalı idi. Çünkü Danıştay'dan dönen dosyalarda artık araştırıp soruşturulacak pek fazla birşey olmaz genelde.
Yo sıkıntı yok söyleyeyim hangi mahkeme olduğunu.Bursa İdare Mahkemesinde dosya, dediğiniz gibi büyükşehir olmasından dolayı sıra gelmemiş olabilir.Birde araştırılabilecek bir konuda sözkonusu dosyada çünkü ben karar düzeltmeden geldikten sonra yeni bir kaç delil sundum mahkemeye belki onların araştırılması gibi nedenlerden dolayı gecikmiştir.E-devletten bakıyorum ben dosya durumu açık yazıyor uzun zamandır.Herhangi bir müzekkere yazıldı ise yada cevabı bekleniyor ise bunlar dosya durumunda belirtilmiyorda olabilir.Yani dosya üzerinde işlem yapılsa bile karar verilene kadar dosya durumu açık olarak gösterecek heralde.. Bu arada teşekkür ederim görüşleriniz için.
Özlem hanım kardeşim safahat nasıl ilerledi cvp geldimi .ve karar düzeltme yi ne kadar sürede cvpladı.danıştay bigi veririmisiniz
Gürkan Bey 09.05.2016 tarihinde yerel mahkemenin kararını tebliğ aldım. Danıştay bozma kararı vermişti yerel mahkemede uymuş danıştay kararına, direnmedi. Şimdide ben temyiz ettim.Yeniden dosya danıştaya gidecek. Ben iç hukuk yollarını tüketmeye çalışıyorum çünkü ümidim yok, karşı taraf güçlü, mahkemeyi etkisi altına alabilecek kadar güçlü ancak AİHM de haklılığım kabul görür gibime geliyor. Karar düzeltme talebim çok uzun sürmeden cevaplanmıştı.maksimum 4-5 ayda bana cevap gelmişti. Ben artık temyizden gelecek cevaba göre devam ettiricem, zaten telafisi imkansız bir boyutta zarar gördüm. AİHM den önce anayasa mahkemesinede başvurma şartı var galiba bakalım hayırlısı artık, ama dava baya uzuycak gibi duruyor.Benimde mağduriyet büyüycek bu süreçte.
Merhaba Allah yardımcımız olsun düşmeye görün ama umudunuzu yitirmeyin derim sonuna kadar devam.
Siz idari mahkemede kazanmıştınız danıştayda kaybettiniz karar düzeltmeye gittiniz olumsuz geldi ve idari mahkemede ilk kararından vazgeçip danıştaya mı uydu doğrumu anladım.
Bu arada idari mahkeme ikinci karar vermek için karar düzeltme sonucunu bekledimi .ve idari mahkeme ne kadar sürede karar verdi cvplarsanız sevinirim bende ciddi mağdur oldum hayırlısı artık..