-
varlık şirketi
iflas ettim 2010 yılında bankalardan hakkımda açılan icra dosyaları vardı
bu dosyalar varlık şirketlerine devredilmiş
adı geçen varlık şirketi iki günde bir muhakkak arıyor
kendilerine iflas ettiğimi yatacak evimin olmadığını eşim annesinin evinde kaldığını çocuklarımı amcalarının okuttuğunu söylüyorum
yine yakamı kurtaramıyorum bana dolandırıcı gözüyle bakıyorlar
ısrarla indirim yapıyoruz borcunu öde diyorlar
kendilerine tam teşeküllü devlet hastanesinde yüzde 55 işgöremez olduğumu ağır kalp hastası olduğumu ısrarla söylüyorum
yine arıyorlar yine küçük düşürüyorlar
yahu allah rızası için ben iflas ettim ayağımda çorabım yok diyorum fayda eetmiyor
bu borcun zaman aşımı yokmudur
bunlar beni intihara zorla sürüklüyor ne yapayım
lütfen birileri bişey söylesin
ben sahtekar değilim değilim değilim perişanım ailem dağılmış biçareyim
ne olur birileri bişey yazsın
-
Cevap: varlık şirketi
değerli site mensupları başımdan geçen bir konu için
arzuhalimi bilgim dahilimde yazdım
çok çaresiz olduğumu belirtmek isterim
ben sorumu yönelttim art niyetim yok
iflas etmiş bir vatandaşım
ülkeme ihanet etmemişim
varlık şirketleri canımdan bezdirdi
yorum yazsanızda yazmasanızda sağolun
-
Varlık şirketleri, bankalardan icra dosyalarını topluca ucuz bir fiyata temlik alırlar. Sonra borçluları her türlü hukuki yolu deneyip taciz ederek bezdirmek suretiyle tahsilat yapabildikleri kadar yaparlar. Üzerinize artık bir şey kalmamışsa canınızı alacak halleri yok ya. Size numara nasıl engellenir, başka telefon alın falan diyecek halim yok ama paranız olduğunda ödemek gerek. Onu da önce kazanmak gerek. Kazanmak için, aileniz için de siz gerek...
-
Mehmet111 arkadaş geçmiş olsun. Hiç kafanı bozma sakin ol keyfine bak. Aynı durumları yaşadım. Ayağında çorabın yok, çocukları amcası okutuyor vs. Varlık şirketinin umurunda olmaz. Ne numaranı ne adresini değiştirmene ne de seni arayan numaraları engellemeye gerek yok. Onlar işini yapsın bırak. Oyunu kuralına göre oyna. Varlık şirketleri beni arıyor açıyorum durumu bildiriyorlar haciz için gelicez evinizi arabanızı alıcaz ama insanlık yapıp bekliyoruz diyorlar. Ben de kara kaşım kara gözüm için beklemediklerini üzerime kayıtlı ev araç arsa maaş vs. Olsa şimdiye kadar çoktan haciz edeceklerini söylüyorum. Eğer gelmek isterlerse adresim doğru isterseniz teyit edelim yanlış olmasın gelmeden öncede saati bildirirseniz hem evde olurum hemde çay koyarım ikram ederim size diyorum ( ne için gelirse gelsin saygı ile olduktan sonra misafirdir benim için ikramda bulunmak gerekir) dalga geçtiğimi söylüyorlar. Lakin dalga geçiyorum durumum bu ticaret yaptım iflas ettim gücüm yettiğince borçlarımı ödemeye çalıştım. Bir yerden sonra (afedersiniz ama teşbihte hata olmaz) ölmüş eşşek kurttan korkmaz dedim ve ödeme yapmayı bıraktım. Her kim ne için ararsa arasın makamı mevkisi ne olursa olsun saygısını muhafaza etmek zorundadır. Şimdi gayet saygılı bir şekilde 60.000 TL olan borcumu 10.000 TL ye Kapatabileceğimi söylüyorlar :) ben 5.000 TL teklif ettim kabul etmediler. Bu arada başka bir borçtan bir avukat icra memuru ile birlikte eve gelmiş ben dışarıdaydım aradılar eve geldim gayet saygılı biçimde kimlikleri rica ettim baktım. Sonra dosya hakkında konuştuk ikramda bulundum. Evi gezdirdim. Her eşyadan bir adet var avukat fotoğraf çekmek için izin rica etti eşyaların resmini çekti. Teşekkür edip ayrıldı. Bir başka borçtan dolayı ( başka konulara yazmıştım menfi tespit davası açın diye o borç eşimin adınaydı) 35.500 TL olan borcu menfi tespit davası ile 4.500TL ye kapattık. Yani sonuç olarak ne borçtan ne hacizden ne avukattan çekinmeyin. Bir hukukçudan ( özellikle avukat demiyorum) hukuki yardım alın. Yapılandırma, taksit, taahhüt vs. gibi işlere yaklaşmayın. Bu süreçte hiç bir belgeye imza atmayın. Moralinizi bozmayın. Öfkeye kapılmayın. Ki sağlıklı düşünebilesiniz.