Müşteki ve Vekili duruşmaya gelmedi ne olucak?
Hakaret ve tehditten durusmadan ciktim simdi. Musteki 14 yasinda gelmedi, vekili olan avukatta gelmedi. Baska bi avukat geldi ama o da hic konusmadi. Ben ifademi verdim bana hagb istermisin dedi evet dedim. Ama durusmayi erteledi? Neden karara baglamadi anlamadim. Zorla getirme karari cikti karsi taraf hakkinda bu arada. Simdi ne olucak ne gibi bi ceza alabilirim tahminen??
Cevap: Müşteki ve Vekili duruşmaya gelmedi ne olucak?
Müsteki ve avukatının gelmemesi önemli değil. Bu durum hukuk davalarında önemli. Sizinki ceza davası. Bir dahaki duruşmaya gelir ya da getirilirler.
Suç sabit bulunursa en az ve genel olarak 1500 TL hakaretten, 5 ay hapis tehditten.
Hakim hagb istermisin diye neden sordu peki? Hagb verme ihtimali var mi?
hagb konusunu usül olarak sormaktadır
2.durusmaya girmesem olur mu
Hakim yasa gereği size sormak zorunda olduğu için sormuştur. HAGB verilmesi sizin kabul etmenize bağlı. Gitmeseniz olur da gitseniz çok daha iyi olur. En az cezayı verme ihtimali yükselir. HAGB vereceği belli zaten.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Hakim yasa gereği size sormak zorunda olduğu için sormuştur. HAGB verilmesi sizin kabul etmenize bağlı. Gitmeseniz olur da gitseniz çok daha iyi olur. En az cezayı verme ihtimali yükselir. HAGB vereceği belli zaten.
Zaten kiz gelmedigi icin hakim erteledi davayi. Bide onu dinleyelim dedi. Hagb benim icin iyi olur uslandim zaten. Hakimde cok iyi biriydi sert davranmadi bana