Aracimdan gelen ses için dava açmayi düşünüyorum...
Merhaba ;
Aralık ayında sıfır km Opel Insignia marka araç aldım , 2. haftasında sağ ön tarafından çukurlarda ses geldiğini farkettim, bununla ilgili Opel Türkiye müşteri merkezini aradım ve dosya açtırdım. Servise yönlendirdiler. Bu zamana kadar 5 - 6 defa servise gittim, serviste sağ amortisör , sağ amortisör takozu ve sağ ön motor kulakçığı değişti ancak ses gelmeye devam ediyor. Aracın değişmesini /bedel iadesini ya da takas desteği sağlanmasını talep ettim, 2 kez talebimi reddettiler, sorunu araştırıyoruz ve çözüm arıyoruz diyorlar ancak ne zaman çözümleneceği belli değil ,zaman vermiyorlar , şuan için size başka türlü yardımcı olamayacağız diyorlar ,bu durumda ayıplı mal satın almış olmuyor muyum? Yani bir sene araştırma sürse ya da bulunamazsa böyle mi kullanacağım.. Şunu da belirtmeliyim ki ses düz yolda gelmiyor? Dalgalı asfalt ve bozuk parke yolunda geliyor.. Sizce böyle bir dava açılsa kazanma şansım nedir ? Saygılar
Cevap: Aracimdan gelen ses için dava açmayi düşünüyorum...
Kazanma olasılığı var tabii ancak bu, uzman ve tarafsız bir bilirkişinin vereceği rapor doğrultusunda gerçekleşecektir. Önce değişim veya bedel iadesi için noterden bir ihtarname keşide edin, istemi yerine getirmezlerse doğrudan tüketici mahkemesinde dava açın. Mahkeme tarafsız bir bilirkişi atar. Bildiğim kadarı ile bu araçlar 100 bin TL nin altında değil. Davanızda haklısınız.
Doğrudur 103 bin tl ' ye aldım... Neticede aracımda ki problemi gideremiyorlar... Sizce böyle bir dava ne kadar zaman sürer ? Araç bedel iadesinde aracın karar sonuçlandığında ki sıfır km bedelini mi verirler ? Yoksa fatura tutarını mı ? Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Aldığınız Insignia araç tam olarak nedir? Ek opsiyon (donanım) satın aldınız mı? Aracın şu anki liste fiyatı ne kadar?
Ödeniğiniz parayı geri alırsınız. Dava mahkemenin iş yüküne göre uzun ya da kısa sürebilir. Bir an önce davanızı açmanızı tavsiye ederim.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Aldığınız Insignia araç tam olarak nedir? Ek opsiyon (donanım) satın aldınız mı? Aracın şu anki liste fiyatı ne kadar?
Araçta ek olarak 1000tl lik paket var... 120bin tl liste fiyatı var bayiler herhalde 109 civarına veriyorlar...
Öncelikle ihtarnameyi çekin ve bir süre tanıyın. İhtarnamede hangi hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Misli ile değişim size daha uygun olabilir. Yasada faiz ödeneceğine dair bir hüküm olduğunu görmedim.
Davanın birkaç ay ile bir yıl arasında süreceğini düşünürsek bu arada aracın fiyatı iyice yükselecek ve size ödedikleri para ile aynı aracı alamayacaksınız. İyice araştırıp karar vermenizi tavsiye ederim.
Bu mu? Insignia Sedan 1.6 Dizel 136HP AT6 Cosmo
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ihtarnameyi çekin ve bir süre tanıyın. İhtarnamede hangi hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Misli ile değişim size daha uygun olabilir. Yasada faiz ödeneceğine dair bir hüküm olduğunu görmedim.
Davanın birkaç ay ile bir yıl arasında süreceğini düşünürsek bu arada aracın fiyatı iyice yükselecek ve size ödedikleri para ile yanı aynı alamayacaksınız. İyice araştırıp karar vermenizi tavsiye ederim.
- - - Updated - - -
Bu mu? Insignia Sedan 1.6 Dizel 136HP AT6 Cosmo
Doğrudur , araç bu , ancak bunun üzerine 1000tl lik opsiyon kış paketi var... Düşünüp karar vereceğim , ilgi ve düşünceleriniz için tekrar teşekkür ederim.