Kyk yurdundan soruşturma yüzünden atılmak
Merhaba.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum hiçbir terör örgütüne üye değilim.Yaklaşık 3 ay önce İslami bir örgüt soruşturmasında sadece adımın geçmesinden dolayı kyk yurdundan polisler tarafından alındım.Polisler beni yurttan alırken yurt müdürüne benim bir alakam olmadığını sadece ifade için alındığımı söylemişler.Ben emniyette ifade verdim ve bir gün nezarethanede kaldım.Bu süre boyunca polisler benim bir şeyimin olmadığını savcının serbest bırakacağını düşündüklerini söylediler.Ertesi gün savcının karşısına çıktım o da bir iki soru sorup serbest bıraktı ve hakkımda takipsizlik kararı verildi.Polislerden ifademi alan kişi bana yurttan bir sorun çıkarsa diye temin numarası yazdırdı ve sorun çıktığında bizi ara dedi.Tamam dedim ayrıldım.Bir sorun çıkmadı zaten yurt müdürü ve görevlileri beni tanıdıkları için ve polislerin öyle demesinden dolayı bir işlem yapmadılar.Yalnız 3 ay geçti ve Başbakanın yeni genelgesinden sonra benim de yurttan atılmam için bir yazı gelmiş.Ben de savunmamız verdim.Ayrıca savcılıktan takipsizlik kararını alıp kyk il müdürlüğüne göreve vekaleten bakan müdür yardımcısına götürdüm.Terörle mücadeleyi de aradım oradaki memur bana kendileriyle alakalı olmadığını genelgeden sonra prosedür olarak gönderildiğini hakkımda takipsizlik kararı verildiğini bunu kyk ya götürmem gerektiğini söyledi.Bir sorun çıkarsa hakkını ara çünkü senin hakkında takipsizlik kararı var dedi.
Benim sorularım şunlar ; Bu takipsizlik belgesini vermeme rağmen beni yurttan atarlar mı?
Yurttan atılırsam dava açarsam bunu kazanma şansım nedir?
Ayrıca emniyetin kyk ya gönderdiği yazı üniversiteye de gider mi?
Cevap: Kyk yurdundan soruşturma yüzünden atılmak
Dava yolu ile geri dönmen çok yüksek