Vergi borcum var ve borcumu ödeyebilmem için işyeri açmam lazım.
Merhaba;
Öğrenim kredisi,
Trafik cezası,
Banka borçları vs.
derken bir sürü borcum var. Şimdi bunları ödemek istiyorum. ancak bir sorum olacak. Borcum muhtemelen haciz olayına kadar vardı.
Ödeyebilmem için bir işyeri açmam gerekiyor. Amacım çalışıp ödemek. Bir büfe açmayı düşünüyorum. Gerçek usül açmam gerekiyor. Belgelerim evraklarım vs. hepsini hazırladım. İşyerini açtığım takdirde bu vergi borçları bana sorun olur mu?
Yani sormak istediğim şu;
Büfeyi açtığım zaman aynı gün borcumu kapatabilecek kadar para kazanamayacağım sonuçta. Amacım aydan aya kazandıklarımı yavaş yavaş ödemek. Ama hacizli vergi borcum olması buna engel teşkil eder mi?
Çok kararsız kaldım. Açsam yavaş yavaş öderim. Açmasam para kazanamam ve ödeyemem.
Şimdi bazı arkadaşlar şimdiye kadar neredeydin diye sorabilir. Memleketim Hatay. Suriye mülteci krizi yüzünden kepenk kapatan onlarca esnaftan biriyim.
Şimdi ekonomimiz yerel ekonomimiz düzelirken ben de kendimi borçlarımdan temizlemek istiyorum.
Konu hakkında bilgilendirebilecek olan var mı acaba?
Teşekkür eder, iyi günler dilerim.
Cevap: Vergi borcum var ve borcumu ödeyebilmem için işyeri açmam lazım. Soruma yardımcı olur musunuz?
Borcunuzun hangi aşamada olduğunu vergi dairesinden öğrenebilirsiniz sonra yapılandırmak için talepte bulunursunuz ödeyebileceğiniz taksit seçeneklerini sunarsınız 2-3 seneye kadar hatta daha fazla taksit yapabiliyorlar.
Cevap: Vergi borcum var ve borcumu ödeyebilmem için işyeri açmam lazım. Soruma yardımcı olur musunuz?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Borcunuzun hangi aşamada olduğunu vergi dairesinden öğrenebilirsiniz sonra yapılandırmak için talepte bulunursunuz ödeyebileceğiniz taksit seçeneklerini sunarsınız 2-3 seneye kadar hatta daha fazla taksit yapabiliyorlar.
Şu durumda anladığım kadarı işyerini açıp aynı zamanda borçlarımı yapılandırırsam işyerim sorunsuz bir şekilde çalışır. Herhangi bir sıkıntı yaşamam.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim.