Ev sahibiyim yakında evleniyorum, kiracım evi boşaltmıyor, ihtarnameye cevap vermiyor.
Merhaba arkadaşlar,
3 yıldır evimde kiracım var ve sözleşme Temmuz ayında bitiyor. Aralık ayında kendisine Haziran ayında evleneceğimi ve eğer sorun olmayacak ise kendisine ev bakmasını rica ettim. Hatta son ay kira ücretini almamayı, eşyalarının taşınma ücretlerini de üstleneceğimi söyledim. Tamam dedi ve ev arkadaşım ayrılıyor diyerek zaten bende yeni bir ev bakıyordum dedi. Kafam rahatlamıştı. Kimse mağdur olmadan bu işi çözecektik. Fakat düğüne 2 aydan az bir zaman kala çirkeflik yapmaya başladı. Şurada 2-3 hafta sonra eşyalarımız gelecek ve bu kiracı sözleşme bitmeden çıkmayacağını söylüyor. Bu şahısa ve arkadaşına vakti zamanında 2 kız sonuçta diyerek dairemi vermiştim ve konum itibarıyla kira fiyatlarının çok yüksek olduğu bir mevkideki evim için çok iyi indirim de yapmıştım. Ne yazık ki insanlara iyilik yapmanın yaramadığını başımdan geçen bu olay ile anlamış oldum.
Noter'e ihtarname çektirdim ve dosyaya evleneceğime dair belgeyi de sundum. Kiracı uyanıklık yaparak zamanı geçirdiğini ve Temmuz ayında sözleşmeyi otomatik 1 yıl uzatmak için sinsilik yaptığını çok geç anladım.
1. Bu şahıs 3 yıldır dairemde kiracı olmasına rağmen adres değikliği göstermemiştir, eski adresinde yada ailesinin evinde oturuyor gözüküyor. Bunu noterde öğrendim.
2. Noter, kendisine haber vermek için telefonla da aradı, telefon numarası bu şahsın adına olmasına rağmen telefonda o kişi(ad soyad) ben değilim dedi.
3. Tüm faturalar benim üzerime aittir. Kiracı faturaları zamanında üzerinede almadı.
4. Geçen hafta 2. kez notere giderek bu sefer kendi evimin adresine ihtarname göndermelerini istedim.
Kiracı bu güne kadar kira ücretini hep düzenli olarak ödedi fakat başımıza böyle büyük bir sorun açtı.
Bu kişiyi en erken nasıl tahliye ettirebilirim?
Temmuz ayında sözleşme bitiyor, sözleşme bitiş tarihinden itibaren 1 aydan fazla oturma hakkı olamaz değil mi?
Böyle bir çirkinlik yaptığı için tüm faturalar benim üzerime olduğu için tesisatları kapatırsam sorun olur mu?
Noter'in gönderdiği ihtarnameye cevap vermiyor. Ayrıca adres değişikliği ibrazında bulunmamak bu ülkede suç değil mi?
Gerçekten yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Ev sahibiyim yakında evleniyorum, kiracım evi boşaltmıyor, ihtarnameye cevap vermiyor.
Faturalar sizin üzerinize ise ilgili igdaş, iski, bedaş (artık hangileri sizin bölgeye bakıyorsa) hizmeti dondurmak istediğinizi belirtin. Kira kontratı yaptıysanız o sayaçları falan üzerlerine alırlar gerçi, onun için ne yapılabilir bilmiyorum. İsterseniz sayaçları başkasının üzerine yeni kira kontratı yalandan yapıp geçirin, mesela evleneceğiniz kişinin üzerine olabilir. akabinde onlar eski kira kontratı götüreceklerinden geçiremeyebilirler ? hem evleneceğiniz kişiden tekrar devralmak zorunda kalmazsınız aynı evde yaşayacağınız için, madem size art niyetli davranıyorlar siz de bu şekilde uğraştırın onları.