Maktu Vekalet Ücreti Hakkında
Herkese merhabalar.
Bir konuda bilginize ihtiyacım var ve umarım ki yardım etmek isteyen birileri çıkacaktır.
4- Katılan kendisini vekaletnameli vekiline temsil ettirdiğinden karar tarihi itibariyle yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre belirlenen 1.500 TL MAKTU VEKALET ÜCRETİNİN mahkum olan sanıklar Havva A. ve Ümit T. den eşit oranda alınarak katılana verilmesine.
Yukardaki kararda sanıklara çıkan borcun eşit oranda alınacağı söyleniyor fakat biz avukat ile görüşmemizde paranın tamamı yatırılmadan tek kişi payına düşeni yatırsa bile bu dosyadan kurtulamayacağı alacaklı Avukat tarafından söylendi.
Bizim sadece Havva A. payına düşen %50 orandaki miktarı yatırıp bu dosyadan kurtulma şansımız yok mudur ?
Lütfen bilgilerinizle yardımcı olun
Cevap: Maktu Vekalet Ücreti Hakkında
Avukat "müşterek ve müteselsilen" ifadesi ile karıştırmış olmalı.
Havva A. payına düşen 750 TL yi avukatın bürosunda ödemeli olarak PTT ile hemen göndersin. Gerisi kendisini ilgilendirmez.
Avukat bize iban numarası gönderdi ödeme için. PTT değil de banka üzerinden halletsek sorun olur mu ? Şu an Eft yaparsak açıklamaya ne yazmalıyız peki.
Allah sizden razı olsun yardımlarınız için ?
Ayrıca gözden kaçırdığım bir nokta olarak sanırım Avukat bu alacağı için icra takibi başlatmış. Bize şu evrakı gönderdi. Halen yarısından mı sorumluyuz?
http://i.hizliresim.com/qMOmpD.jpg
Avukat banka hesap numarası verdi ise daha iyi tabii. Hemen havale ya da EFT yapsın. Açıklamaya da ... Mahkemesi Esas No:... Karar No:... dosyanın avukat vekalet ücreti yazsın yeterli.
Hocam çok özür dilerim zamanınızı çalıyorum ama yukarda bir düzeltme yaptım ve bir resim yükledim. Tekrar bakabilir misiniz rica etsem. Sanırım ödeme için geç kalınmış. Bu aşamada ne yapılması gerek? Çünkü diğer borçlu ile hiçbir bağlantımız yok ve bütün borcu tek başına Havva A. tarafından kapatılabilmesi mümkün değil şu aşamada.
Şimdi işin boyutu değişti. Daha önce avukatın bu borç için için icra takibi başlattığını söylememiştiniz?? Sonradan resmi eklemişsiniz.
Avukat içra takibini başlatmadan önce size bir bildirimde bulunmadı mı? Gerçi bulunmak zorunda değil ama...
Malesef bazı avukatlar karar duruşmasından çıkıp icra dairesine gidiyorlar. Bu elbette kötü niyet. Ancak size bir bildirim yaptı ve siz ödemedi iseniz katlanacaksınız.
Davalı Havva A. ikamet değiştirdiğinden sadece E-Devlette hakkındaki icra davasını görmüş. Ayrıca herhangi bir tebligat olayı yok. Bu resimdeki dosya da geçtiğimiz cuma günü bize ulaştı. Haftasonu işlem yapamamaktan dolayı bugüne kaldı.
Şu aşamada halen borcun yarısından sorumlu değil miyiz ? Hepsini mi yatırmamız gerekiyor ?
Diğer davalı ile iletişimimiz yok malesef ve yatıracağını da sanmıyoruz.
Yani biz borcun artmasına takılmıyoruz öyle bir lüksümüzün de kalmadığı açık tabi ki katlanmak zorundayız, sadece kendi payımıza düşen yüzde 50 yi yatırabilir miyiz ? Evet ise nereye hangi yolla yatırmak uygundur?
İcra hukukunu Av. Engin Bey daha iyi bilir ancak ben yine de mahkeme kararına istinaden borcun yarısına itiraz edebileceğinizi düşünüyorum. Yarısını içra dairesine ödeyip diğer yarısına bu borç bizim değil diyerek itiraz dilekçesi verme gibi bir şansınız var tabii. Ama yine de Av. Engin bey bir yorum getirirse daha iyi olur.
Avukat Engin Bey, lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Ben Diyarbakır'da bir köy okulunda öğretmenim ve bu borç nişanlımın borcu olarak karşımda. Kendisi de aday memur ve maaş haczi durumuna kadar gelmesini istemiyorum olayın. Bu olaydan nasıl kurtulabiliriz?
Bu arada Hakkarili Arzuhalci Bey, zaman ayırdığınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sizin gibi karşılıklı çıkar beklemeden insanlara yardımcı olabilmek amacı güden insanlar olduğunu bilmek gerçekten çok güzel.
Rica ederim.
Ben sizin yerinizde olsam yarısını öder diğer yarısına bir dilekçe ile itiraz ederdim. Ancak bu durumdan çok emin değilim.