Merhaba 15/05/1987 tarihinde işe giren bir eleman kaç gün Yıllık izin kullanabilir. C.tesi günleri çalışılmayan bir işyerinde, yıllık izin hesabı yapılırken C.tesi günleri çalışma günü olarak sayılıyormu?
TEŞEKKÜRLER
Printable View
Merhaba 15/05/1987 tarihinde işe giren bir eleman kaç gün Yıllık izin kullanabilir. C.tesi günleri çalışılmayan bir işyerinde, yıllık izin hesabı yapılırken C.tesi günleri çalışma günü olarak sayılıyormu?
TEŞEKKÜRLER
15.05.1987 tarihinde işe giren kişi kesintisiz olarak bugüne kadar çalışmış ise 19 adet senelik izin hakkına kavuşmuş demektir. İşçinin hizmeti 15 yıl ve daha fazla ise senelik izin hakkı 26 gündür. (İş Yasası. md. 53). Cumartesi günü çalışılmasa da iş günündendir. Bu nedenle senelik izin kullanılırken bu izin süresi içerisndeki pazarların ve varsa diğer resmi tatatilllerden olan bayramların ilave edilmesi gerekir. Selamlar.
01.12.2003 şirkete giriş yaptım 2yıl çalıştıktan sonra 2006 yılında ocak ayında işten ayrıldım ve yine 8ay sonra aynı iş yerine giriş yaptım 2006 yılında.şimdi benim ilk girdiğim 2 yıl siliniyormu suan 5 yıllıgım 14mü yoksa 21 iş günü senelik iznim var.saygılarımla
14günlük izin hakkınız var.