Mahkeme İfademi Alamıyor Dosya Masrafı Arttıkça Artıyor
Trafik kazasında müştekiyim,
kazadan TAM 2 YIL SONRA dava açıldı o zamana kadar da ben yurtdışına çıktım. Bu kez mahkeme yurtdışı talimatı yazdı ama adresi yanlış yazmış harf hatası ama o harf hatası bulunduğum ülkede bambaşka bir adres. Şimdi tercüme v.s.. derken bir baktım mahkeme masrafı 3000 lirayı geçmiş bile.
Ben ifade vermek istiyorum ama veremiyorum.
Bir de çok basit bir yaralama geçirdim basit tıbbi müdahale ile giderildi. Bu durumda haksız çıkarsam o kadar parayı bana ödetecekler? Konsolosluğa defalarca gittim ama ifadeni alamayız dediler yurda geri dönsem hem eğitimim askıda kalır (aylık 2000$ ödüyorum okula) hem de bir sürü masraf.
Bu durumda
1) Basit tıbbi müdahale ile geçecek kadar az yaralandığım için gerçi elimi 1 hafta kadar hiç kullanamadım, davayı kaybetme ve bu kadar parayı ödeme ihtimalim var mı?
2) Davayı sanık kaybederse bu kadar ücretin bu kez kendisine yüklenmesi de adaletsizlik olmaz mı? ,
Bilsem şikayetçi olmazdım.
Cevap: Mahkeme İfademi Alamıyor Dosya Masrafı Arttıkça Artıyor
Dava masrafının size yüklenme ihtimali yoktur.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Dava masrafının size yüklenme ihtimali yoktur.
O zaman feragat edersem de bana herhangi bir ödeme yüklenmez mi yani?
Eğer öyleyse feragat dilekçesi göndereceğim bir vekil aracılığyla yazık sanık sıfatında yargılanan adam da 2 yıldır ifademin alınmasını bekliyor. Bu kadar mahkemede süründükten sonra üstüne ceza alırsa vicdanen rahatsız olurum şahsen kul hakkı geçsin istemiyrm :/
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
O zaman feragat edersem de bana herhangi bir ödeme yüklenmez mi yani?
Eğer öyleyse feragat dilekçesi göndereceğim bir vekil aracılığyla yazık sanık sıfatında yargılanan adam da 2 yıldır ifademin alınmasını bekliyor. Bu kadar mahkemede süründükten sonra üstüne ceza alırsa vicdanen rahatsız olurum şahsen kul hakkı geçsin istemiyrm :/
"Kul hakkı" işin dini tarafı olduğundan o konuda benim bir şey söylemeye hakkım yoktur. Biz burada işin hukuki tarafına bakacağız:
Bir suç işlenmiş ve sonucunda elinizi bir hafta kullanamayacak şekilde hafif yaralanmışsınız. Hukuken davanızdan vazgeçme hakkınız bulunuyor. Bu tamamen size kalmıştır. O konuda da benim bir şey söylemeye hakkım yoktur. Yani vazgeçin ya da şikayetiniz devam etsin diyemem.
Siz müşteki olduğunuzdan bu ceza davasında size bir ödeme çıkması mümkün görünmüyor. Zaten taksirle basit yaralamadan alacağı ceza tahminen 1500 TL + dava masraflarıdır.
Anladım. Tekrardan Teşekkürler cevap için.