perde icadıma patent almak
Store perde imalatı üzerine atölyemiz var ve ev ve araç perdeleri imalatı üzerine çalışıyoruz. Ayrıca araç modifiye işlerine de merakım var. .......... gizleyici perde icat ettim. Sistem ön ve arkada küçük bir perde kasası içinde perde ve minik bir elektrik motorundan oluşuyor. Sürücü dilerse kokpitte bulunan bir butona basarak ön ve arka perdeleri indirebiliyor. Bu buluşum için patent almak istiyorum. Nereye nasıl hangi belgeler ile başvurmam gerekiyor?
Cevap: perde icadıma patent almak
Tebrikler, gerçekten çok faydalı bir şey icad etmişsiniz.
Şu yaptığınız çok faydalı , sahtekarlığı kolaylaştıran icat için patent alabilme imkanınız olmasa da, en azından yargılanmak için yasal sürecin başlamasına imkan sağlamak üzere, Bir patent asistanlığı bürosuna başvurarak işlemleri başlatmış olursunuz.
Evet sizinde farkettiğiniz gibi sistem son derece yararlı. İlk kullanan benim ve kendi icadım diye söylemiyorum reklamınıda yapmış olmayayım ama sistem gerçekten son derece yararlı. Köprü ve otoyol kullanım sıklığına bağlı olarak sistem kendisini 1 ay ile 1 yıl arasında amorti etmektedir. Daha sonraki kullanımlar bedavaya gelmektedir.
Patent asistanlığına hangi belgeleri vermem gerekiyor?
Patent asistanlığı bürosuyla görüşerek gereken belgeleri öğrenebilirsiniz.
Bir suçun işlenmesine yardımcı olacak buluşunuz için savcılığa davet edildiğinizde hakkınızda başlatılacak yasal işlemler için sadece ifade vermeniz yeterli olacaktır.
Öncelikle bu ürün bir icat değil "faydalı model" tasarımıdır. Tescil işlemlerine geçerken zihinde çizilecek yol hatirasına bu noktadan başlamak gerekiyor öncelikle. Halihazırda perde, motor ve yan mekanizmalar icat olunmuş ve tüm insanlığın kullanımına sunulmuş durumdadır. Ayrıca, bu mekanizma da çeşitli alanlarda kullanılmakta. Siz bunu araç içi kullanıma sunuyorsunuz, ki bu da zaten güneşlik olarak yolcu otobüslerinde bile kullanılıyor.
Sn. Erdoğan Kırcalı'nın ikidir altını çizdiği üzere amaca uygunluk sebebiyle "faydalı" kavramıyla nitelenir, ancak amacın yasadışılık arzetmesi dolayısıyla da gayrimeşru bir ürün tasarlamış durumdasınız. Açıkça, "kanunları şu şekilde çiğneyebilir, devleti dolandırabilir, kamu düzenine aykırı davranabilirsiniz" şeklinde bir slogan ile yola çıkarsanız işlemler ivedilikle sonuçlandırılabilir. Hayırlı olsun.
Bu tür icatlar için cumhuriyet başsavcılıkları patent vermektedir. Gidip isterseniz derhal verirler.