Sehven yakalama çıkartmak ve şikayet

İyi geceler, ben 2015 yılında 1 yıl 3 ay ceza aldım, bu cezayı temyiz etmedim ve açık cezaevine girdi çıktı yaparak denetimli serbestliğe çıktım, imza vs. atıyorum. Dün akşam işten çıkış saatimde eski çalıştığım yerden aranarak polislerin beni aradığı söylendi, karakola gittim, hakkımda aranma olduğu kesinleşmiş cezam olduğu söylenerek nezarete atıldım, geceyi orada geçirdim öğlene doğru adliyeye gittik ve orada yanlışlıkla yakalama çıkartıldığı söylenerek geri bırakıldım. Eski çalıştığım yere giderek tüm arkadaşlarıma vs. rezil edip pardon ya yanlışlıkla oldu demek nasıl bir iş ahlakıdır. Ben şimdi bu kişilerden şikayetçi olmak istiyorum ne yapmalıyım ve bir sonuç elde eder miyim.

Cevap: Şehven yakalama çıkartmak ve şikayet

Bugün karakoldan kagıt istedim orada kaldıgıma dair vermediler, savcılıga bildir yazı ile istesinler diyerek başlarından saldılar.

Öncelikle "şehven" değil "sehven"
Açıkçası bu bir tazminat nedenidir. 
Ancak ülkede yıllarca boş yere hapiste yatanlara verilen tazminatlara baktığımızda bir gece nezarette kalana takdir edilecek tazminat miktarı ne olur bilinmez.

Tazminat hakkınız var, ayrıca görevli memur hakkında görevi ihmal suçlamasıyla suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Tazminat "zenginleşme nedeni olamaz" aklınızda bulunsun, çok bir şey beklemeyin.

Cevaplarınız için teşekkürler, dün adliyeye giderek bu kararı çıkartan memurlardan şikayetçi olmak istedigimi belirttim, savcı ile görüşelim dediler, daha sonra savcı beni yanına çağırarak biz zaten infazından düştük, senin yerinde olsam şikayetçi olmam vs. diyerek dava açmamam yönünde telkinde bulundu, gözüm korktu. Ne yapmalıyım sizce

Sizin şikayetçi olmanızdan ya da olmamanızdan savcıya ne!? Savcı burada resmen görevi kötüye kullanmış. Savcının yapacağı tek şey şikayetçiysen alalım şikayetinizi demektir. Bunun haricinde bir şey söylemesi yasal, doğru ve etik değildir. Şahsen bana "senin yerinde olsam şikayetçi olmazdım" dese, görevini hatırlatır hemen bozardım. Ama burası Türkiye kimi kime şikayet edeceksin! Hukuk mu bıraktılar ki bu ülkede! Yattı balık yan gider misali...
Şikayetçi de olun, tazminat davası da açın bence.