hakaret davası açtım şikayetci oldugum adam iftira atan bir ifade vermiş.
adamın aracına fiyat teklifi verdim
adam hakaret etmeye başladı
ben de savcılığa verdim dava açıldı
fakat adam ifadesinde verdiyim fiyat teklifine istinaden bu aracı ikiz plaka sahtekârlığı yapacağımdan bahsetmiş. elinde bir delil de yok
bu durumda iftira sucundan sikayetci olabilir miyim?
Cevap: hakaret davası açtım şikayetci oldugum adam iftira atan bir ifade vermiş.
Alıntı:
kinstd rumuzlu üyeden alıntı
adamın aracına fiyat teklifi verdim
adam hakaret etmeye başladı
ben de savcılığa verdim dava açıldı
fakat adam ifadesinde verdiyim fiyat teklifine istinaden bu aracı ikiz plaka sahtekârlığı yapacağımdan bahsetmiş. elinde bir delil de yok
bu durumda iftira sucundan sikayetci olabilir miyim?
Karşı taraf delil sunamaz ise zaten savcı açar iftira davası. benimde başıma geldi aynı şey. direk mahkeme açıldı iftiradan bu ayın sonunda mahkemem var müşteki olarak gidicem.
Cevap: hakaret davası açtım şikayetci oldugum adam iftira atan bir ifade vermiş.
Şikayet ettiğiniz şahıs, yazılı ifadesin de hiç bir delil öne sürmeksizin plaka sahteciliği yaptığınızı iddia etmesi iftira suçu kapsamına gireceği kanaatindeyim. Ancak şikayet ettiğiniz şahısın, ayrıca iftira atmaktan ceza almasını arzu ediyorsanız; Savcılık makamına şunu diyerek şikayetçi olabilirsiniz : xxxx Tarihinde verdiği ifadesin de şahsımın plaka sahtecilik suçunu işlediği yönünde asılsız suçlama yaparak kendi işlemiş olduğu hakaret etme suçunu örtemeye çalışmıştır. Dolasıyla tarafımın herhangi bir suç unsuru olmaması rağmen tarafıma haksız suçlama yönettiği için şikayetçiyim, tarzında ifade vererek veyahut dilekçe yazarak İKİNCİ DEFA ŞİKAYET ETMENİZ GEREKİR.
Olay tam anlaşılır gibi değil. Araca fiyat teklif edince adam neden hakaret etti? Kabul etmek ya da etmemek elinde iken neden hakaret etsin anlaşılır gibi değil. İkiz plaka yapacağınızı nereden çıkardı?
ARACIN FİYATI 38000TL İDİ 30.000TL TEKLİF ETTİM HAKARET ETMEYE BAŞLADI HOCAM.
yazışmalarda ikiz plaka yapıcam diye bir şey de yazmadım.