Cevap: Resmi evrakta sahtecilik
Ya arkadaşlar Allah aşkına bilen cevap yazsın
Resmi evrakta sahtecilik suçunun nitelikli hali yani belgeyi düzenlemek görevli memurun bu suçu işlemesi halinde Ağır ceza mahkemesi görevlidir basit halinde Asliye Ceza Mahkemesi görevlidir, daha bu sabah davasına girdim 7 sene oldu Yargıtaya gitti geldi dosya karara çıktı Ağır Ceza Mahkemesinin görevine girmedi yani.
sn Engin Oğuz yargıtaydaki karalar fotokopi üzerinden suç oluşmayacağı yönünde ayrıca ben evrağı verdikten sonra işe kendi isteğim ile kabul gördüğüm halde başlamadım kendime yediremedim bunlar kararı olumlu yönde etkileyip hapis cezası almama durumum olurmu
Lüfen cevap veren yokmu piskolojim bozuldu hapis cezası alıp işimden olur isem tek care ölüm benim için
Savcılığın asliye ceza mahkemesine sevketmesi doğru. 204/1 in üst sınırı 5 yıldır. Belgenin fotokopi olması cezadan kurtulmanızı sağlamaz.
Daha önce bir cezanız yok ise 1 yıl 8 ay verilip HAGB verilebilir.
Açıkcası aşağıdaki yargıtay kararları umut vermişti.
1- Onaysız fotokopiden ibaret belgenin, ne suretle aldatma (iğfal) kabiliyetini haiz olduğu açıklanıp tartışılmadan, mahkumiyet hükmü kurulması yasaya aykırıdır. 6. Ceza Dairesi 1996/3267 E., 1996/3103 K.
2- Sanığın; kendisini alacaklı, müştekiyi borçlu gösteren, tanzim tarihi bulunmadığından özel belge niteliğindeki 395 milyon liralık senedi, ödemesi için elden müştekiye götürüp, fotokopisini vermekten ibaret eyleminde, hukuki sonuç doğuracak bir kullanma sözkonusu olmadığından suçun unsurları oluşmaz. 6. Ceza Dairesi 1994/999 E., 1994/1010 K.
3- Onaylı olmayan fotokopi (suret) belge niteliğinde değildir” 6. Ceza Dairesi 18/04/1989 tarih ve 89/02620 E.
4- Üzerinde ayrıca aslına uygunluğunu belirten onama yazısı bulunmadıkça fotokopi, sahtecilik suçunda öngörülen geçerli belge değildir”. 6. Ceza Dairesi 09.11.1931 tarih ve 31/07084 K.