Lise 3'te okuyorum. Isim degisikligi davasi acacagim tabiki kesin olur demiyorum ama olursa eger ismim liseden mezun olmadan degismis olursa diplomamda yeni ismim mi eski ismim mi gorunur? Dava ortalama ne kadar surer?
Printable View
Lise 3'te okuyorum. Isim degisikligi davasi acacagim tabiki kesin olur demiyorum ama olursa eger ismim liseden mezun olmadan degismis olursa diplomamda yeni ismim mi eski ismim mi gorunur? Dava ortalama ne kadar surer?
Ilgili dava, yetkili mahkemenin yogunluuna gore ortalama 5-6 ay sürüyor. mahkemede iki şahit, anne-baba (eğer 18 den küçükseniz size velayet etmek için) ve nufüs müdürlüğünden görevli bir memur hazir bulunuyor. memur, daha önce isim değişikliği yapmadıysan eğer, hakime daha önce isim değişikliği olmadığını ve yeni ismin kanunlara uygun olduğunu söylemek için buluyor. hakim sana ve şahitlere ismini niye değiştirmek istediğini soruyor. bu yüzden mahkemeden önce şahitlerle söyleyeceklerinizin aynı olmasına dikkat etmek için mahkemeden önce ağız birliği yapmayı unutmayın. yoksa hakim red karari verebilir. Mahkeme kararından 1 hafta sonra, yeni ismini internet ortamında ve heryerde kullanabilirsin.
Mezun olmadan son 3'4 hafta icinde karar cikmis olursa, diplomanizda yeni isminiz gececektir..