Hocam Prof.Dr.Bülent Tanör ansısına
İki gün önce öğrendim Hocam Prof.Dr.Bülent Tanör'ün vefat ettiğini.Ve şimdi geceyarısı idrak edebildim ölümünü.Hukuk fakültesine yeni başlamıştım.Sanki geldiğim liseden farkı yoktu ta ki onun Devrim Hukuku dediği Inkılap Tarihi dersine kadar.Yine her zamanki gibi hoca gelecek bildiğimiz birkaç kelam edip gidecek diye beklerken Onun parlayan gözlerini gördüm kürsüde.Bir kitap yazdığından bahsediyordu.İçeriğini anlatınca hepimiz birden olur mu hoca böyle inkılap tarihi demiştik.Ondan sonra da tüm derslerinin müptelası olmuştuk.Ders çıkışları ön sıra takımı olarak üzerine hücum eder soru yağmuruna tutardık.Bizden kurtulabilmek için sigara müsaadesi isterdi kibarca ama ne çare ki bizden kurtulamazdı.
Bence bir hukukçuyu hukukçu yapan yegane özellik olaylara objektif bakabilmektir. Ben (kendi adıma ) objektif hukukçuluğu ondan öğrendim.Hukukçuluğun gururunu ve heyecanını ondan aldım.
Bence kendisine sırf siyasi düşüncelerinden ötürü büyük haksızlıklar yapıldı.Yıllarca ülkesinden uzak kaldı. Maalesef Türkiyede hep böyle oluyor.Yetiştirdiğimiz değerleri kendi ellerimizle yokediyoruz.Yine de arkasında çok değerli eserler ve onu seven öğrenciler bıraktı.
Ona otobüste rastladığımızda nasıl da şaşırmıştım.Koskoca anayasa hukukçusu değerli bir bilimadamı nasıl olur da otobüsle gelip giderdi.Ama oluyordu işte.Onun için bunlar hiç önemli değildi.Kanser olduğunu öğrendiğimiz gün nasıl da yıkılmıştık.Ama hastalığın onu aramızdan ayırabileceğine inanmamıştık. Onu son olarak askere gitmeden önce 2000 yılının başlarında ziyaret ettim. O günden sonra bir daha görmek nasip olmadı.
İki gün önce ölümünü öğrendiğimizde ondan binlerce kilometre uzakta iki öğrencisi onun için ağladık.Sesimiz ulaşır umarım ona.Allah rahmet eylesin.
Hocam senin ışık saçan gözlerini daima arayacağım.
Saygılarımla...