istifa etmek istiyorum ..
Merhaba iyi geceler .. 2010 yılından beri yazlık bir site yönetimde özel güvenlik gorevlisi olarak çalışmaktayım .. Yaklasık olarak 2 sene site bünyesinde çalıştım .. Daha sonra site yönetimi 2 sene Özel güvenlik şirketiyle görüştü ve aynı elemanlar siteye çalışmak kosuluyla anlaştı ve biz iş yerimizde ama özel güvenlik şirketine bağlı olarak çalıştık .. 2 senenin sonunda site yönetimi kendi özel güvenlik şirketini kurarak bizi tekrar kendi bünyesine aldı .. Buraya kadar merak ettiğim konu ise ; biz sonuçta yönetime hizmet ettik tazminat haklarımızı alırken bu 2 senelik özel güvenlik şirketi konusunda hakkettimiz parayı site yonetiminden mi alacagız yoksa özel güvenlik şirketinden mi alacagız ? Bu konuda bilgilerinizi paylasırsanız sevinirim ..
2. konu ise iş yerimden istifa etmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim .. Kendi istifa eden kıdem tazminati alamaz diyorlar .. İhbar tazminatı alamamak bana mantıklı geliyor evet ama neden kıdem tazminati alamayacagım yada boyle birsey var mı ? Artı olarak site yonetiminde ve şirkette 12 saat calıstık bunu belgelerle kanıtlarsam nasıl bir hak elde edebilirim .. Mahkeme süresi ne kadar sürebilir ?
şimdiden cok tesekur ederim
Cevap: istifa etmek istiyorum ..
Tazminatınızı iki senelik özel güvenlik şirketi vermezse siteden isteyebilirsiniz.
İstifa ederseniz sizin tazminat almanız bir yana, gerektiği kadar önceden haber vermezseniz işverene ihbat tazminatı ödemeniz gerekebilir.
İstifa ettiğinizde, hiç bir tazminat alamazsınız. Ancak "haklı sebeple iş akdini feshetmek" durumunda kıdem tazminatı alırsınız. Sizin durumunuzda ise bu haklı sebepler yok.
12 saat çalışmakla kastınız ne? Her gün mü 12 saat çalışıyorsunuz? Örneğin kimi sektörlerde işçiler 24 saat çalışırlar. Ama sonra yeterince dinlenme zamanı alırlar.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Tazminatınızı iki senelik özel güvenlik şirketi vermezse siteden isteyebilirsiniz.
İstifa ederseniz sizin tazminat almanız bir yana, gerektiği kadar önceden haber vermezseniz işverene ihbat tazminatı ödemeniz gerekebilir.
İstifa ettiğinizde, hiç bir tazminat alamazsınız. Ancak "haklı sebeple iş akdini feshetmek" durumunda kıdem tazminatı alırsınız. Sizin durumunuzda ise bu haklı sebepler yok.
12 saat çalışmakla kastınız ne? Her gün mü 12 saat çalışıyorsunuz? Örneğin kimi sektörlerde işçiler 24 saat çalışırlar. Ama sonra yeterince dinlenme zamanı alırlar.
evet her gün 12 saat çalışma .. Haftada bir gun izin .. geri kalan 6 gün 12 saat calısmaktan bahsediyorum ..
istifa dilekçesi istifa etmeden ne kadar süre önce verilmelidir ?
Sanırım 15 gün önceden söylemeniz gerek.