İş yerim var sigortam yok su baskını
oncelikle siz değerli abilerin beni bu konuda aydınlatmanızı rica ediyorum ben 3 sene once bir cafe işletmesi aldım playsation ve bilardo salonu iş yerini devir alırken birazını senetle odemek sartıyla aldım aldıgım sahsın sirketi oldugundan senetler bitene kadar mesul müdür sigortalı işci olarak gozuktum bunun kanunen yanlıs oldugunun biliyorum yeterli nakitim yoktu buraya kadar bir sıkıntı yasamadım 4 ay once dukkanıma su bastı 2 katlı bir cafeydi ust katımdan aynı zamanda mulk sahibinin oldugu binadan asma kattan su basınca dukkanımda 30 bin tl yakın bir hasar olustu mal sahibini cagırdım ben karısmam beni ilgilendirmez dedi dukkanımın sigortası yoktu ilk defa mal sahibi oldugumdan cahillikle beraber yaptırmadım polise sikayette bulundum 2 ayrı ekip gelip hasar tespiti yaptı mulk sahibinden sikayetci oldum ben sikayetci oldugum icin ben dukkanın icindeyken kontrat bittiginden 500 tl fazla bir fiyata komsuma yeni kontrat imzaladı ve dukkandan cıkardı beni bende üstüne gidemedim sonucta mal onundu yalnız olan bana oldu ve halen dosyalarım karakolda bekliyor aradıgımdan veya karakola gittigimde gbt dusmedıgı icin mal sahibini karakola cagırıp zabıt tutulan dosyalara imza attıramıyoruz sahitlerim esnaflar ve musterilerimden var devir aldıgım sahısta benım yanıma ne gerekıyorsa bana devir etmiş durumda simdi bu suructe ne yapmam gerekıyor kredilerim kredi kartlarım düzenim bozulmus durumda ben dukkan ıcındeyken yenı kontrat imzalanıyor ve dukkandan atılıyorum zararım ziyanım karsılanmıyor binanın sigortası yokmus benim su baskınından sonra sigortası yapıldı ayrıca su basan 1 kat daireden surekli damla damla su akıyordu uyardık 3 esnaf birşey olmaz diye surekli mulk sahibi tersliyordu en sonunda bos olan esyalı dairsinden su basıp sabaha kadar dukkanımı rezil edecek derecesinde elektronik esyalarımı bozucak sekilde su aldı ihmalkarlık da var işin icinde herhangi bir avukata gitmedim saskın durumdayım 3 4 aydır bana bilgi verirseniz cok sevinirim yol gostermenizi istiyorum değerli vaktinizi harcayıp okudugunuz icin şimdiden tesekkur ederim
Cevap: İş yerim var sigortam yok su baskını
Konuyu tam anlatamadım kusura bakmayın acele yazdım Dükkanıma su bastı üst kat komşumdan zararımı karşılamadı polisler rapor tuttu detaylı dosyalarım 4 aydır karakolda ve imza atmaya gelmiyor şahış bu konuda gerekirse avukat yardımıda almak istiyorum sadece birşey elde edebilirmiyiz detayladım cok fazla üst konumda yada avukat olarak birşey yok diyorsanız bende işlerime bakarım bu konuya daha fazla odaklanman teşekkürler