Vodafone Avukatı Taksitlendirme yapmaması ve icra dairesine taksitli ödeme hakkında
Sayın büyüklerim,
Vodafone GSM operatörüne cayma bedeli, telefon bedeli kalan taksitleri ve son fatura tutarı toplam 809 TL borcum bulunmakta. Taksitlendirme için Avukatları ile görüştüm ancak sadece kredi kartına taksit yapabileceklerini söylediler. Bende kredi kartım olmadığını ancak ilk taksiti peşin 200 TL kalan 609 TL tutarı hesabınıza havale ederek 3 taksitte ödeyebileceğimi söyledim. Böyle bir imkanlarının olmadığını ayın 15 ine kadar ya kredi kartıyla ya da peşin olarak ödememi aksi halde icra takibine başlanacağını söyledi.
Araştırmalarım neticesinde
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Gelen kağıt, haciz öncesi son ödeme emridir.
Herhangi bir konuda alacaklının taksit yapma konusunda bir zorunluluğu yoktur. Değerlendirir, işine gelirse taksidi kabul eder, yada etmez. Taksit isteğinizi kabul etmesi gerekmiyor anlayacağınız.
Dilerseniz ödeme emrinde belirtilen icra dairesine gidip ilk taksidi peşin olmak üzere 4 taksitte ödeme imkanınız mevcuttur.
Sorularım şunlar
1- Kırmızı ile işaretli olan cümlede okuduğum benim sorunumu çözer mi? Böyle birşey mümkün mü? Avukatlık ücreti de eklecenek icra takibine girdiğinde ama razıyım Adrese kağıt geldikten sonra İcra dairesine gidip ilk taksiti peşin ödeyip geri kalanını her ay gidip icra dairesine nakit olarak ödeyebilir miyim?
2- 1. madde olmadı ödeyemedim diyelim, Verilen süre geçtikten sonra mal beyanında bulunduğumda Üzerime ev yok ancak bir otomobilim var bu borç için arabaya haciz gelme durumu nedir?
İlgilenirseniz sevinirim teşekkürler.
Cevap: Vodafone Avukatı Taksitlendirme yapmaması ve icra dairesine taksitli ödeme hakkında
Dört taksit olayını net olarak bilmiyorum, ancak avukat ve icra masrafları borcunuzu belki ikiye katlayacak.
Eğer icraya verilirse arabanıza haciz konma ihtimali kesine yakındır.