Borç taahhütü veren amca !!!
Merhaba ;
Yaklaşık 10 ay önce babaannem üzerinde bulunan bir miktar daire mirasçılarına paylaştırıldı. Bu paylaşımdan herkes eşit pay aldı sayılır. Yalnız amcalarımdan biri en iyi daireyi seçerek diğer mirasçılara fark ödeyeceğini sözlü taahhüt etti ve bu taahhütü yerine getirmedi. Sözlü taahhütü birçok kişi duydu. Aradaki fark yaklaşık 350 Bin TL civarında olup bu farkı diğer mirasçılara pay etmesi gerekirdi. Babam bu konu ile ilgilenemeden vefaat etti. Babamın mirasçıları olarak ;
Bu alacağımız ile ilgili yasal haklarımız nedir, tahsil edebilir miyiz ?
Cevap: Borç taahhütü veren amca !!!
Konu günceldir, yardımlarınızı bekliyorum.
babaanneniz hayatta mı bilmiyorum miras taksim sözleşmesi yoksa dava açılabilir avukatınızla görüşseniz iyi olur.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
babaanneniz hayatta mı bilmiyorum miras taksim sözleşmesi yoksa dava açılabilir avukatınızla görüşseniz iyi olur.
Babaannem hayatta değildir. Babaannem yaşar iken daireler mirasçılarına pay edildi ve amcam iyi daire için diğer kardeşlerine fark ödemesi yapacağını vaat etmişti. ( Sözlü Vaat ) Bu arada bir yasal hakkkım varsa önce araştırıp daha sonra avukata danışırım.
Babaanneniz sağlığında böyle bir yazısız sözleşmesiz paylaştırma yapmışsa dava açılabilir 10 ay yapıldığına göre bu paylaştırma bir yıl dolmamıştır acele etmek gerek yine enine boyuna konuyu bir avukatla yüz yüze görüşmek lazım derim.
Ne sebeple , ne taleple böyle bir dava açılabilir Engin bey??
Mirasçılar arasında rızaya dayalı bir paylaşım yoksa iptal ve tenkise tabi olabilir diye düşünüyorum.
Mülk sahibi babaanne, sahip olduğu daire sayısı 64 iken bunun 48 adedini mirasçısı olacak 4 çocuğuna sağ iken paylaştırıp kalan 16 daireyi kendi üzerinde tutuyor,
bu 4 mirasçı adayına 12 şer daire paylaştırma sırasında bir mirasçı adayına maddi değeri daha yüksek olan bir daire veriliyor ( bahsedildiği şekilde bir sözlü vaadle)
Soruya konu olan kısım bu,
buna ilave 12 şer daire sahibi olan her mirasçı adayı, babaannenin vefatı ile babaanne üzerinde olan 16 daireyi de eşit şekilde paylaşıyorlar.
Böyle bir olayda nasıl bir hak iddia edilebilir ?
Soruda o kadar bilgi yok :)
Babaanne miras taksim sözleşmesi olmaksızın bir paylaştırma yapmışsa sağlığında bunu bozacak bir durum olmadığından vefatından itibaren bir yıl içinde mirasçılar buna itiraz edebilirler terekenin aynen taksim veya izalei şüyu yolu ile tasfiyesi yoluna gidilebilir diye düşünüyorum ben şahsen.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Soruda o kadar bilgi yok :)
Babaanne miras taksim sözleşmesi olmaksızın bir paylaştırma yapmışsa sağlığında bunu bozacak bir durum olmadığından vefatından itibaren bir yıl içinde mirasçılar buna itiraz edebilirler terekenin aynen taksim veya izalei şüyu yolu ile tasfiyesi yoluna gidilebilir diye düşünüyorum ben şahsen.
Alıntı:
kolvon00 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Babaannemizden kalan 1 arsa kat karşılığı müteahhite verildi. Babaannem 2 sene önce vefaat etti.
bu durumda yapılabilecek bir itiraz da kalmıyor sanırım öyle değil mi?